23948sdkhjf

Pihl-selskab vinder vandværk til trecifret millionbeløb

Duo valgt som hovedentreprenører på Hillerød-vandværk

LM Byg og Vand & Teknik er af Hillerød Forsyning blevet valgt som hovedentreprenører til at bygge Solrødgård Vandværk. 

Vandværket har en foreløbig entreprisesum på cirka 100 mio. kr., og den endelige pris kendes først, når Hillerød Forsyning, LM Byg og Vand & Teknik sammen har lagt alle detaljer i det omfattende projekt fast. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Til at hjælpe partnerskabet i mål med detaljerne er Ginnerup Arkitekter, Drias Rådgivende Ingeniører og Ekolab med i rådgiverteamet.

"Det ydre" og "det indre"

Med valget af LM Byg og Vand & Teknik har Hillerød Forsyning sikret sig nogle samarbejdspartnere, der har satser på design og konstruktion af moderne vandværker.  Selskabet, der er del af Pihl Koncernen, er blandt andet hovedentreprenør på Hofors kommende vandværk ved Thorsbro i Ishøj, ligesom firmaet også stod bag det få år gamle vandværk i Køge.

- Det er en kompleks og specialiseret opgave, der stiller store krav til uddannelse og håndværk, og vi ser frem til at bruge vores råhuskompetencer og erfaringer indenfor vandværksbyggerier at hjælpe Hillerød Forsyning med at sikre vand til de kommende generationer, siger adm. direktør i LM Byg, Frank Aarslew-Jensen.

Hvor LM Byg skal stå for ’det ydre’, dvs. opførelsen af råhuset, kommer Vand & Teknik til at tage sig af ’det indre’, nemlig design og udvikling af selve vandforsyningsanlægget, som er firmaets speciale.

Samme bord

Vandværket etableres i et partnering-samarbejde med mellem totalentreprenør og bygherre, hvor parterne arbejder tæt sammen helt fra starten. 

I første fase skal parterne i fællesskab færdigudvikle projektet, og først derefter kendes vandværkets endelige udformning og anlægspris.

- At projektet er udbudt som et partering-samarbejde er en stor fordel for både Hillerød Forsyning og os, da vi dermed kommer til at sidde omkring samme bord, og i fællesskab kan designe det kommende vandværk. Så kommer vi rigtigt fra start, Thomas Vogn Kjeldsen.

3 millioner kubikmeter drikkevand

Solrødgård Vandværk skal stå færdigt ved udgangen af 2025 og betegnes "helt central" for, at Hillerød Forsyning også i fremtiden kan levere den mængde drikkevand, som udviklingen efterspørger. Hillerød Kommunes egne egne prognoser siger, at indbyggertallet i 2030 runder 60.000 indbyggere - 6.000 flere end i dag.

- Udover at kommunen får flere og flere indbyggere, planlægger et par førende virksomheder med stort vandforbrug markante udvidelser her i kommunen. Begge dele stiller store krav til os, og Solrødgård Vandværk kommer derfor til at spille en helt central rolle i at sikre drikkevand til hillerødborgerne i de kommende årtier, siger Peter Underlin, konstitueret adm. direktør, Hillerød Forsyning.

Vandværket vil, når det står færdigt, producere cirka 3 mio. kbm drikkevand årligt. Det skal opføres i det nordøstlige hjørne af Solrødgård Klima- og Miljøpark, et 51 hektar stort område, der i dag huser en stor genbrugsstation, det fuldt overdækkede renseanlæg, HCR Syd, samt forsyningens kontor- og administrationsbygning. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083