23948sdkhjf

Christiania mødes med tre boligorganisationer for at drøfte almene boliger

Der skal findes en model, »hvor Christiania bevarer ejerskabet til udviklingen«, hedder det i opgavebeskrivelse

Hvad der for et par år siden virkede utænkeligt, rykker onsdag et stort skridt nærmere.

Repræsentanter fra Christiania mødes nemlig med de tre boligorganisationer 3B, AKB København og FSB for at drøfte planerne om at bygge almene boliger på den københavnske fristad.

Det skriver Byrummonitor.

»Jeg er spændt på dagens matchmaking og få boligorganisationernes respons på vores tanker og mål,« skriver Mette Prag, arkitekt og medlem af arbejdsgruppen for almene boliger på Christiania, i en e-mail til Byrummonitor.

Det er Christiania, der har inviteret de tre boligorganisationer til hver deres møde, hvor de skal drøfte samarbejde, udvikling og drift af de kommende boliger samt dele viden om beboerinvolvering, beslutningsprocesser, boformer og planlæg, »der bygger videre på Christianias og den almene boligbevægelses erfaringer«:

»Der er behov for nytænkning, som Christiania gerne vil bidrage til og lære af. Omvendt har Christiania behov for nytænkning og læring i forhold til at takle en hverdag og administration med en stigende kompleksitet,« hedder det i den opgavebeskrivelse, som Christianias Arbejdsgruppe for Boligorganisation og Lokalplan har sendt til de tre boligorganisationer, og som Byrummonitor har fået udleveret.

Her fremgår det også, at det er »centralt for Christiania, at der findes en arbejdsmodel, hvor Christiania bevarer ejerskabet til udviklingen«.

Bofællesskaber

Hver boligorganisation er inviteret til et dialogmøde, hvor de har halvanden time til at fremlægge deres overvejelser om et fremtidigt samarbejde om at skabe almene boliger på Christiania.

Ifølge opgavebeskrivelsen skal de almene boliger fungere som bofællesskaber, der »vil indgå som en eller flere selvstændige afdelinger i en boligorganisation med en forretningsfører/administrationsselskab«.

Selv kalder arbejdsgruppen dagens møder for matchmaking, og modsat en gennemsnitlig Tinder-date er det ikke kun kemien, der skal afklares men også »værdiforståelse, bekymringer og håb, både på organisations- og forretningsførerniveau«.

En milepæl

At etablere en samarbejdsaftale med en boligorganisation er den første store milepæl på vejen mod almene boliger på Christiania, og den skal ifølge aftalekomplekset med staten være på plads senest til august. Herefter skal der igangsættes forundersøgelser, startredegørelse og udvikles en ny lokalplan.

Efter onsdagens møder vil arbejdsgruppen evaluere og lave en samlet vurdering af de tre organisationer og herefter indstille valget af boligorganisation og samarbejdspartner på Christianias Fællesmøde i uge 25.

Byggeriet er opdelt i tre faser, hvoraf de første 7.500 kvm af de i alt 15.000 kvm skal være bygget færdigt i midten af 2027.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126