23948sdkhjf

Plads til laboratorier, scannere og pandemi: Pihlkonsortiet melder færdigt arbejde på universitetshospital

De 11.500 kvadratmeter er opført med blik for at undgå, at de laboratorier, der bygges i dag, kan være forældet inden for en relativt kort tidshorisont

Region Sjælland opfører i disse år Sjællands Universitetshospital i Køge i forbindelse med det eksisterende hospital. Hospitalet får 789 enestuer og bliver på 200.000 kvm, hvoraf cirka 145.000 kvm er nybyggeri, og resten er eksisterende byggeri.

Som en del af det nye universitetshospital har Pihlkonsortiet været totalentreprenør på 11.500 kvm til laboratorier og nuklearmedicin, som nu er afleveret til bygherre.

Konsortiet, der består af Pihl & Søn, LM Byg og M.J. Eriksson, blev valgt til opgaven i juni 2020. Projektet er gennemført i samarbejde med CREO Arkitekter og Sweco Danmark som rådgivende ingeniør.

Teknisk kompliceret

Den nye tilbygning skal rumme et scannerafsnit til nuklearmedicin samt analyselaboratorier indenfor specialerne klinisk biokemi, mikrobiologi, immunologi og patologi. Bygningen er undervejs blevet udvidet med areal til pandemiberedskab.

Med opførelsen af laboratorier og nuklearmedicin er der tale om et teknisk kompliceret byggeri. Med blandt andet 11 ventilationsanlæg har det krævet særlige kompetencer og specialistviden på området hos totalentreprenøren.

- Teknologien indenfor laboratorieverdenen udvikler sig så hurtigt, at det, der bygges i dag, kan være forældet indenfor en relativt kort tidshorisont, fortæller Peter Mayntzhusen, projektdirektør i Pihl & Søn, i en pressemeddelelse.

- Derfor har vi i udviklingen og udførelsen af projektet tænkt i muligheden for at laboratoriespecialerne kan tilpasse sig den teknologiske udvikling, uden at det kræver dyr og tidskrævende ombygning, som vil genere den daglige drift, fortsætter han.

Af samme årsag havde entreprenøren sammen med Creo Arkitekter og Sweco fokus på standardisering og fleksibilitet i både om- og udbygningen.

Sjællands Universitetshospital i Køge - laboratorier og nuklearmedicin

Huset rummer alle laboratoriespecialer og et scannerafsnit. Bygningen er undervejs blevet udvidet med areal til pandemiberedskab.

Byggeriet kommer til at rumme scannerafsnit til nuklearmedicin samt analyselaboratorier - indenfor specialerne: klinisk biokemi, mikrobiologi, immunologi og patologi. Byggeriet erf afsluttet efteråret 2023.

I alt kommer bygningen til at indeholde cirka 450 rum - heraf 75 laboratorierum og specialrum.

I 2026 står byggeriet af hele Sjællands Universitetshospital færdigt. Den første senge- og behandlingsbygning er taget i brug i foråret 2023. Samlet areal af det færdige hospital er cirka 200.000 kvm.

Sjællands Universitetshospital flytter ind i nye bygninger i årene 2018 til 2026.

Kilde: Pihl & Søn

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128