23948sdkhjf

Kommuner går ind i forening - vil have fast forbindelse mellem Als og Fyn

Foreningen AlsFynForbindelsen har nu også Svendborg, Ærø og Langeland kommuner som medlemmer

Samtlige fire sydfynske kommuner er nu med i foreningen AlsFynForbindelsen, der - som navnet antyder - arbejder for at få en fast forbindelse mellem Als og Fyn.

Det skriver Fyens Stiftstidende

Det er kommunerne Svendborg, Ærø og Langeland, der nu har sluttet sig til Faaborg-Midtfyn Kommune. Og det glæder borgmesteren der, Hans Stavnsager (S):

- Det betyder meget, at de tre er kommet med. Det er et vigtigt signal. Det viser jo, at det ikke kun er Faaborg-Midtfyn Kommune, men hele det sydfynske område, der vurderer, at en fast forbindelse mellem Als og Fyn vil være til fordel for regionen, siger han til Fyens Stiftstidende. 

I en pressemeddelelse fremhæver Ærø Kommunes borgmester, Peter Hansted (S), at Ærø og Sydfyn rykker tættere på omverdenen med en fast forbindelse.

– Vi betragter AlsFynForbindelsen som et naturligt led i styrkelse af den infrastruktur, der binder Danmark og Norden sammen. Forbindelsen vil være god for sydfynboerne og vil generelt gavne det sydfynske område på både erhverv og bosætning, siger han.

Foreningen, som Ærø Kommune samt Svendborg og Langeland altså nu er en del af, blev stiftet for et år siden. Her er der på alsisk og sønderjysk side opbakning fra kommunerne Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Flensborg. Dertil kommer opbakning fra blandt andre virksomheder og institutioner.

Når det kommer til en forbindelse, så er Sund & Bælt og Vejdirektoratet netop nu i gang med at gennemføre en forundersøgelse. Den skal ifølge Vejdirektoratets hjemmeside "tilvejebringe et bedre grundlag for en politisk drøftelse og eventuelt en principbeslutning om projektets videre forløb". 

Forundersøgelsen skal være færdig til næste år. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078