23948sdkhjf

Fire entreprenør-hold bliver kørt i stilling til nyt atletikstadion og Sportens Hus

Nogle af landets største entreprenører og arkitekter kan ende med byggeriet, der er nærmeste nabo til Aarhus' nye fodboldstadion. Totalentreprisen har en targetsum på 170 mio. kr.

Blækket er knapt tørt på den samlede udviklingsplan for Kongelunden, som Aarhus Byråd i sidste uge godkendte, før et meget konkret tegn på den kommende udvikling viser sig.

Det er også en kompleks opgave på et kompliceret sted, hvor der samtidig skal opføres et nyt fodboldstadion Hardy Pedersen, projektdirektør for Kongelunden

Fire entreprenør-teams er netop blevet prækvalificeret til at give tilbud på opførelsen af et nyt atletikstadion og et nyt Sportens Hus, der bliver en større udvidelse af den eksisterende arena, i Kongelunden. 

På entreprenørsiden er C.C. Contractor, Kaj Ove Madsen A/S, Aarhus samt Per Aarsleff og et konsortium med Raundahl & Moesby og M.J. Eriksson i spil.

- De nye anlæg er en meget vigtig del af den opdaterede idrætsby i Kongelunden. Det er også en kompleks opgave på et kompliceret sted, hvor der samtidig skal opføres et nyt fodboldstadion, udtaler Hardy Pedersen, projektdirektør for Kongelunden, i en pressemeddelelse.

De fire teams er:

• C.C. Contractor med teknisk og faglig støtte fra Cubo Arkitekter, Detblå og Afry.

• Kaj Ove Madsen A/S, Aarhus med teknisk og faglig støtte fra Elkæir+Ebbeskov Arkitekter, BIG – Bjarke Ingels Group, Ingeniør’ne og Jens Wessberg Rådgivende Ingeniørfirma

• Konsortiet bestående af Raundahl & Moesby og M.J. Eriksson med teknisk og faglig støtte fra Niras, Aart Architects West.

• Per Aarsleff med teknisk og faglig støtte fra C.F. Møller Architects, EKJ Rådgivende Ingeniører, Tri-Consult A/S og Danjord.

Targetsum på 170 millioner

Byggerierne udbydes i en totalentreprise med en targetsum på 170 mio. kr.

Efter aflevering af indledende tilbud i februar 2024 følger en forhandlingsrunde, før det endelige tilbud skal afleveres. Det er forventningen, at der kan indgås kontrakt til juni 2024.

Herefter kommer det til at gå stærkt. Det er nemlig forventningen, at udførelsesperioden begynder ultimo 2024, og begge anlæg skal stå færdige medio 2026 på samme tid som byens nye fodboldstadion, der er nærmeste nabo. Det er desuden forhåbningen, at selve banearealet til atletik kan stå færdigt i 2025.

Atletikstadion til internationale stævner

Det nye atletikstadion, der skal certificeres til World Athletics klasse 2 niveau, placeres, hvor der i dag er kastegård for atletik og Aarhus Cyklebane. Her samles i fremtiden atletikkens discipliner i et nyt anlæg med tilhørende tribunefaciliteter.

Det nye Sportens Hus sammenbygges med den eksisterende opvisningsfacilitet i arenaen og bliver et flerbrugerhus, hvor atleter og talenter kan træne under professionelle forhold.

Det fremtidige Sportens Hus indeholder blandt andet faciliteter for styrketræning, cardio, kampsport, idrætsklinik, atletlounge, en moderne sportshal, samt akademiboliger, som skal understøtte et komplet, dagligt træningsmiljø for eliteidrættens udøvere.

Sportens Hus bliver også rammen for flere af eliteorganisationernes administrative funktioner.

Herudover etableres der et samlingspunkt for cykelsporten i tilknytning til de to nye anlæg.

De nye anlæg erstatter eksisterende faciliteter i Kongelunden.

Nyt atletikstadion og Sportens Hus, Kongelunden Aarhus

Bygherre: Aarhus Kommune

Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S

Arkitekt på udviklingsplanen: Holscher Design ApS

Forventet byggestart: Q4 2024

Byggeslut: Q4 2025

Udbudstype: Udbud med forhandling

Kilde: Projektagenten

Små brikker i 200 hektar

Sportens hus og det nye atletikstadion er elementer i udviklingen af Kongelunden, det 200 hektar store område med Aarhus Stadion, Tivoli Friheden, Jydsk Væddeløbsbane, Mindeparken samt Aarhus Cyklebane. 

Aarhus Kommune har i flere år arbejdet på en samlet plan og opdatering af området med skov, forlystelser og afslapning. For lidt over et år siden blev Team Holscher Nordberg forslag ”Skovens rum” valgt som udgangspunkt for den videre udvikling.

Underrådgivere på det valgte hold er Kragh og Berglund, OVJ-Arkitekter, Hele Landet og SPVI.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156