23948sdkhjf

44% CO2-besparelse på Knauf ES3 etagedæk sammenlignet med 180 mm. betonhuldæk

Med Knauf lette etagedæk kan du sænke klimaaftrykket uden at gå på kompromis med brandsikkerhed og lydkrav. Knauf etagedæk er en veldokumenteret og gennemtestet løsning, som er velegnet til både nybyg og renovering.

Knauf lette etagedæk kan sænke klimaaftrykket markant

Traditionelle etagedæk i beton udgør en stor del af bygningens samlede klimabelastning. I takt med, at klimakravene strammes for hvor meget CO2 nye bygninger må udlede, bevæger vi os i højere grad fra tungere til lettere byggestile. Her kan lette etagedæk i gips og stål spille en afgørende rolle. 

I en ny klimaberegning, som Knauf har fået udarbejdet af rådgivningsvirksomheden Rambøll, ses et markant potentiale for at reducere CO2 i bygningen ved konvertering fra et traditionelt 180 mm. betonhuldæk til et let etagedæk fra Knauf (Etagedæk ES3). Beregningen, som er foretaget på et toetagers boligbyggeri, viser et potentiale for at reducere CO2-aftrykket med 0,3 kg CO2/m2/år – svarende til en reduktion på hele 44% CO2.

Rambøll Variantstudie: CO2-besparelse ved let byggeri - Knauf, 2023.

Foruden at sænke CO2-aftrykket på selve dækket, kan anvendelsen af et lettere etagedæk have flere positive afledte effekter på klimabelastningen andre steder i bygningen. Et betonhuldæk har nemlig en højere egenvægt sammenlignet med et let etagedæk og sætter derfor større krav de bærende konstruktioner og fundamentet, som samlet set vil øge klimapåvirkningen i bygningen. 

Sænk klimaaftrykket – uden at gå på kompromis med brand- og lydkrav 

Selv de skrappeste krav til lyd, brand og styrke kan løses med Knauf etagedæk i gips og stål. Knauf etagedæk har en brandklasse REI60 A2 s1, d0, svarende til brandklassen på et traditionelt betonhuldæk på 180 mm.  

Herudover har Knauf lette etagedæk utroligt gode lydegenskaber. Her måles i forhold til luftlydisolation, som reducerer lyd fra tale og andet støj i rummet, samt trinlydniveau, som reducerer lyd mellem to rum. Her performer Knauf etagedæk på samme niveau eller bedre end et betonhuldæk.

Effektiv projektering af Knauf etagedæk i Knauf Planner Suite

For mere effektiv projektering har Knauf udviklet Knauf Planner Suite. Knauf Planner Suite er et gratis digitalt produktivitetsværktøj til BIM-planlægning, hvor du nemt og effektivt kan foretage beregninger på Knauf byggesystemer, herunder Knauf etagedæk, og projektere dit nybyggeri eller renoveringsprojekt.

Knauf Planner Suite tilbyder blandt andet integreret systemsøgning, datavalidering, udbudsfunktioner og beregning af systemers CO2-aftryk for hele systemets levetid.

Knauf Planner Suite kan beregne systemers CO2-aftryk for hele byggesystemets levetid

På nuværende tidspunkt finder du relevant systemdata og projekteringsmateriale indenfor fire systemkategorier i Knauf Planner Suite: Skillevægge, Skakt og Forsatsvægge, Akustiklofter og Etagedæk.          

Knauf Systemsikring på Knauf byggesystemer

Når du projekterer og bygger med et helt Knauf byggesystem, er du sikret Knauf Systemsikring. Knauf Systemsikring er din sikkerhed for, at Knauf tager ansvar for de oplyste egenskaber og ydeevner, som der er på et givent byggesystem. Med Knauf Systemsikring kan du også vide dig sikker på, at dine Knauf byggesystemer er gennemtestede, opfylder lovkrav og passer samtidigt ind i det moderne byggeri.

Projektér dit byggesystem i Knauf Planner Suite og opnå Knauf Systemsikring.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125