23948sdkhjf

Flere penge: Boligselskab har fire entreprenører i spil i anden omgang

Budgettet har fået en spand kul, efter prisstigninger afsporede alment udbygnings- og renoveringsprojekt

De seneste års prisstigninger trækker stadig tydelige spor i byggeriet. Ikke mindst hos de almene boligselskaber, der har udskudt eller helt opgivet projekter i hobetal.

Fynske Civica er ingen undtagelse. Nu rykker boligorganisationen dog nærmere virkeliggørelse af en længe ventet og tidligere prisforsinket renovering af afdelingen Bjerggården i Middelfart med 72 boliger.

Fire entreprenører er nu udvalgt til at afgive pris på hovedentreprisen på det tiltrængte løft af boligafdelingen - indendørs og udendørs.

Det viser data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

De prækvalificerede: Bjerggården

  • Egil Rasmussen Koncernen
  • S. Guldfeldt Nielsen
  • Hansson & Knudsen
  • Jorton

Kilde: Projektagenten

I dag består Bjerggården af to bygninger opført i 1968. Efter den forestående gennemgribende renovering skal resultatet være 72 almene boliger, som har fået et løft arkitektonisk og funktionelt, plus 20 helt nye tagboliger på tredje sal.

Projektet skal ikke bare føre til attraktive almene boliger, men også Bjerggården og områdets rekreative udearealer skal både være grønnere og tilbyde bedre rammer for beboerne.

Civica har udbudt hovedentreprisen i begrænset udbud med en anslået kontraktsum på 80 mio. kr.

Dermed er der lagt ekstra millioner på det udbud, som måtte opgives i efteråret 2021.

Prisen stak af

I løbet af foråret og sommeren 2021 havde Civica et udbud af en totalentreprise på renoveringsprojektet i spil og fandt frem til fem prækvalificerede firmaer. Blandt dem er Egil Rasmussen A/S, Hansson & Knudsen samt Jorton gengangere i det aktuelle udbud. 

Civica bygger om og ovenpå i Middelfart – fem entreprenører kan vinde 92 boliger

Da Civica gjorde status i sensommeren 2021, kunne man konstatere, at tilbuddene lå markant over det forventede budget. Forklaringen skulle ifølge boligorganisationen findes i de ekstraordinært høje priser i byggebranchen. 

- Det er en budgetoverskridelse, der er så markant, at det ikke er muligt at finde pengene i projektet via besparelser eller forsøge at finde andre løsninger, der kan sikre, vi kommer tilbage på budget igen, konstaterede Civica i kølvandet på første udbudsrunde i 2021.

Budgetoverskridelsen efter udbud var på mellem 15 til 17 mio. kr.

- Vi har besluttet, at projektet skal tegnes færdigt af de arkitekter og ingeniører, vi allerede har indgået aftale med. Denne gang blot uden hjælp fra en entreprenør. Projektet vil herefter blive budt ud igen, når vi vurderer, at markedet er mere normaliseret, forklarede Civica også.

Ingeniørfirmaet Viggo Madsen skrev under på kontrakten som totalrådgivning tilbage i august 2020. Planen lød dengang, at det fysiske arbejde ville forløbe fra januar 2022 til juli 2023.

Nu vil tiden vise, hvor det aktuelle udbud ender, og hvilken entreprenør der i samarbejde med arkitekten og ingeniøren skal gøre projektet færdigt.

Kontraktindgåelse forventes i starten af juni 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189