23948sdkhjf

MT Højgaard-byggeri på vippen: - Vi kommer ikke bare til at udskyde projektet en lille smule

I MT Højgaard Property Development har man problemer med at få solgt en række luksuslejligheder i Dalum Papirfabrik i Odense

Udviklingen og ikke mindst udlejningen er ikke gået, som MT Højgaard havde forventet i en del af Dalum Papirfabrik i Odense.

Særligt ombygningen af det såkaldte Hollænderhus til 20 luksuslejligheder er udfordret i en grad, at MT Højgaard Property Development overvejer at lægge planerne i skuffen. Det skriver Fyens.dk.

Det er nu cirka syv måneder siden, at lejlighederne blev sat til salg. Målsætningen var dengang, at 80 pct. skulle være solgt, inden man gik fra plan til byggeri. Det er ikke sket endnu. Fire af luksuslejlighederne er solgt og en reserveret.

- Vi har sat en skæringsdato den 1. juli, hvor vi skal beslutte, om vi sætter byggeriet i gang, eller om vi skal gøre noget andet. Vi håber selvfølgelig på, at vi får solgt så mange af boligerne, at vi sætter byggeriet i gang, men ellers må vi nok lægge projektet i skuffen i et stykke tid. Vi kommer ikke bare til at udskyde projektet en lille smule, siger Frederik Østergaard, projektudviklingsdirektør hos MT Højgaard Projektudvikling, til Fyens.dk.

Dalum Papirfabrik

Dalum Papirfabrik startede sin produktion op i 1875. Produktionen blev indstillet i slutningen af 2012.

Den nye bydel på grunden kommer til at bestå af dels nybyggede boliger, og dels dele af den eksisterende bygningsmasse, ligesom man bevarer den gamle fabriks shedtage ud mod Dalumvej, hvor der indrettes dagligvarebutik samt parkeringshus.

Dalum Papirfabrik kommer til at rumme over 442 boliger fordelt på 301 lejelejligheder, 63 rækkehuse, 20 eksklusive ejerlejligheder og 58 seniorboliger. Hertil kommer der dagligvarebutik, parkeringshus, fælleshus, naturlegepladser og flere grønne arealer.

Bag bydelen står MT Højgaard Property Development. C.F. Møller er arkitekt.

Dalum Papirfabrik ventes at være fuldt udbygget i slutningen af 2024.

Kilde: MT Højgaard Property Development

Han åbner dog for at slække på kravet om 80 pct. solgte luksuslejligheder. Nu skal en ”konkret vurdering” afgøre fremtiden. Den bliver truffet, når salgsprocessen har været i gang i et år.

Andre udfordringer

Lejlighederne var et af to MT Højgaard Property Development-projekter i tilknytning til Dalum Papirfabrik, som var lagt i hænderne på Byggeselskabet Paulsen, som gik konkurs kort før årsskiftet.

Det andet projekt på stedet var 63 rækkehuse. Samlet var der tale om en kontraktsum på 124 mio. kr.

Sammen var rækkehusene og luksuslejlighederne de eneste ejerboliger, der bygges på Dalum Papirfabrik.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094