23948sdkhjf

Ups: Vigtige træer ved stort byggeri er blevet fældet ved en fejl

Træfældningen har ikke mindst skabt vrede hos flere kommunalpolitikere

Ikke bare en, men to gange er en række træer ved byggeriet af en ny skole i Hørsholm blevet fældet uden hjemmel af Wihlborgs A/S, der er bygherre på projektet.

Det skriver Sjællandske Nyheder

Der er tale om byggeriet af en ny skolebygning til Nordsjællands Grundskole og Gymnasium (NGG).

Og de fjernede træer har ifølge det lokale medie skabt vrede hos flere kommunalpolitikere, og Grundejerforeningen Christianshusvej har sendt et brev til kommunalbestyrelsen.

Her gøres der opmærksom på, at der nu vil være fuldt indblik fra skolens tagterrasser og vinduer til boligerne på Christianshusvej.

Træerne skulle foruden at agere læbælte netop skærme for indblik til naboboligerne og var en vigtig del af lokalplanen.

- Både vi politikere og borgerne er jo til grin. Vi har gennem hele lokalplan-behandlingen talt meget om, hvor vigtige de træer er - og der har været enighed om at bevare dem. Tilliden til vores byggeprojekter lider jo et alvorligt knæk, når de ikke bliver efter hensigten, og som vi troede, siger Venstres Ann Lindhardt til Sjællandske Nyheder om sagen.

Tredje gang i kommunen

Ifølge borgmester Morten Slotved (K) udestår en redegørelse om, hvad der præcist er aftalt men, at man "selvfølgelig" ikke kan leve med, at træerne er fældet. 

Sjællandske Nyheder har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Wihlsborg A/S, der overfor kommunen skulle have beklaget, at de har fældet træerne, og at det er sket efter en misforståelse.

Nordsjællands Grundskole og Gymnasium har i 40 år haft til huse i Cirkelhuset i Fredensborg Kommune, men i sommeren 2025 er det ifølge tidligere udmeldinger planen, at privatskolen skal flytte til de nye omgivelser ved Hørsholm Kommunes nordlige grænse.

Her vil skolen huse indskoling, elever i 1-10. klasse, SFO samt gymnasium og internationale klasser, og det er netop det svenskejede ejendomsselskab Wihlborgs A/S, der skal stå for opførelsen af den 260 mio. kr. dyre nye skole med plads til 1.500 elever og ansatte. 

Den bliver opført i tre etager med i alt 11.600 kvm i en "modulær struktur med tagterrasser" og bliver certificeret i henhold til DNGB-standarden på guldniveau, har Wihlborgs A/S oplyst.

Det er C.C. Contractor, der er totalentreprenør på projektet, som foruden opførelse af den nye skolebygning også omfatter etablering udearealer. Det fremgår af entreprenørens hjemmeside.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094