23948sdkhjf

Opgiver at sælge Cembrit

FLSmidth indstiller igangværende salgsproces og vil i stedet satse på at udvikle Cembrit som en selvstændig virksomhed.
Det har i en årrække stået klart, at Cembrit ikke indgår i FLSmidths langsigtede strategi, og koncernen iværksatte derfor en salgsproces i august måned sidste år. Den proces er imidlertid indstillet. Årsagen er, at de indkomne bud har været for lave. Det oplyser FLSmidth i sit halvårsregnskab:

- Til trods for interesse fra forskellige aktører i markedet, har det ikke været muligt for FLSmidth at opnå en tilfredsstillende salgspris. Desuden har processen afsløret et behov for effektiviseringer i Cembrit, oplyser koncernen.

FLSmidth vil i stedet udvikle Cembrit som en selvstændig virksomhed, herunder optimere produktionsanlæggene, udvikle produktporteføljen og videreoptimere omkostningsstrukturen. Der vil endvidere blive udnævnt en uafhængig bestyrelse med grundig indsigt i branchen

Målet med planen er at opretholde Cembrits position som en førende producent af fibercementprodukter, indtil markedssituationen i den europæiske byggematerialeindustri er forbedret.

Cembrit har været en del af FLSmidth siden 1927 og er den eneste tilbageværende byggematerialevirksomhed i koncernen. Virksomheden forventes i 2013 at levere en omsætning på 1,4 mia. kr. og en EBITA-margin på cirka 0 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125