23948sdkhjf

Ny melding: Hospitalsbyggeri færdigt før tid

En af de sidste tre sengebygninger på Universitetshospital Køge kan gøres færdig næste år

Sjællands Universitetshospital kommer med en atypisk positiv melding. Bygningen til børneafdeling, kræft- og hjertebehandling med mere på universitetshospitalet i Køge åbner tidligere end forventet.

- Det betyder, at vi tidligere end planlagt kan tilbyde behandling i helt nye rammer, og det kan vi godt være stolte af, siger Anne Møller Ronex, formand for sygehusudvalget, i en pressemeddelelse fra Region Sjælland.

Her henvises til samarbejdet mellem Projekt Universitetshospital Køge og totalentreprenøren Køge Hospital Project Team (KHPT), som gør det muligt at færdiggøre en af de sidste tre sengebygninger i 2025. Det er et år tidligere end senest planlagt og betyder, at hospitalet kan åbne dørene for de første patienter allerede i 2026, samtidig med at de sidste to bygninger, B6 og B8, bliver afleveret og klargjorte.

KHPT er et joint venture mellem de to italienske entreprenørfirmaer Itinera og CMB.

Kompliceret opgave

At dele afleveringen op i to etaper kan komme både hospital og patienter til gode.

- Det er en kæmpe fordel, at vi får den ene af de tre bygninger tidligere, siger projektdirektør Helle Gaub og uddyber:

- Erfaringsmæssigt ved vi, at det er en kompliceret opgave at overtage en bygning, tjekke for småmangler, flytte patienter og komme i fuld drift. Og nu vi får mulighed for at overtage en bygning før tid, er det bare med at komme ud over stepperne og gøre den indflytningsklar, parallelt med at de to øvrige bygninger bygges færdigt. Det skaber mere ro både for os og medarbejderne, der skal have mulighed for at lære de nye faciliteter at kende.

Separat regning på 12 millioner

B2 afleveres i september 2025, men modtager først patienter i 2026. Det skyldes blandt andet, at strålekanoner skal installeres og kalibreres i op til ni måneder, før de er funktionsdygtige.

For at bygning B2 kan fungere selvstændigt kræver det midlertidige tekniske foranstaltninger, indtil de to sidste bygninger står færdige og kan sammenkobles. Omkostningerne finansieres med 12 mio. kr. fra projektets reservepulje, en pulje afsat til uforudsete udgifter.

Det samlede areal for de tre resterende sengebygninger er cirka 90.000 kvm, hvoraf B2 udgør cirka 25.000 kvm.

Bygningen B2 udgør cirka 400 mio. kr. af totalrammen for sygehusprojektet på 5,5 mia.kr.

Forsinket mange år

Når det nye supersygehus - efter planen - står klar til ibrugtagning i 2026, vil det være fem år senere end den oprindelige tidsplan, som lød på 2021.

Forsinkelsen hænger blandt andet sammen med, at bygherren - som tidligere beskrevet i Licitationen - ved årsskiftet 2016/17 valgte at ophæve kontrakten med rådgiverkonsortiet C. F. Møller, Rambøll og Alectia (i dag Niras), fordi økonomien i projektforslaget ikke hang sammen.

Efterfølgende blev der lavet en helt ny udbudsstrategi med opdeling i en række totalentrepriser.

Hospitalsprojektet har også været ramt af ekstraordinære prisstigninger og varemangel.

Italiensk entreprenør mangler penge til at fortsætte sjællandsk sygehusbyggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094