23948sdkhjf

Så mange fik bøde for at køre for stærkt ved vejarbejde sidste år

Der bliver kørt alt for stærkt i zoner med vejarbejde på de danske veje, viser tal fra Rigspolitiet

Hele 3.890 gange i 2023 er danskere blevet tildelt en bøde for at have overtrådt farthastighederne på en strækning med vejarbejde. 

Det viser tal som Rigspolitiet har trukket for Gjensidige.

- Når man kører for stærkt, så udsætter man ikke kun sig selv, men også sine medtrafikanter for fare. Men mens bilister er beskyttet af en masse sikkerhedsforanstaltninger i deres biler, så er dem, der vejarbejder enormt udsatte, hvis der pludselig sker et uheld. Derfor kan man simpelthen ikke tillade sig ikke at overholde de fartbegrænsninger, der bliver sat i zoner med vejarbejde, siger skadedirektør i Gjensidige, Lene Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Langt de fleste af bøderne er givet i Københavns politikreds. På andenpladsen over flest uddelte bøder er politikredsen Sjælland og Lolland-Falster, mens tredjepladsen går til Sydøstjyllands Politikreds. 

Fordelingen af bøder på politikredse
Nordjylland 97
Østjylland 240
Midt- og Vestjylland 230
Sydøstjylland 549
Syd- og Sønderjylland 22
Fyn 98
Sjælland og Lolland-Falster 642
Midt- og Vestsjælland 215
Nordsjælland 377
Københavns Vestegn 145
København 1.275
I alt 3.890
Kilde: Rigspolitiet

I 2023 lancerede Vejdirektoratet kampagnen “Pas på os der vejarbejder”, og i samme ombæring kunne man læse, at der i 2021 skete hele 327 ulykker ved vejarbejde. Et tal der er steget siden 2015.

Her i april er det ti år siden, at loven om dobbelt bødetakst ved for hurtig kørsel ved vejarbejde blev indført. En undersøgelse, som YouGov har lavet for Gjensidige, viser dog, at hver fjerde dansker med kørekort ikke kender til reglerne om den dobbelte bødetakst. Undersøgelsen er foretaget blandt 879 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år med kørekort af YouGov for Gjensidige i februar 2024.

Udover dobbelt bødetakst ved vejarbejde, så er grænsen for, hvornår bilister får en betinget frakendelse af deres kørekort også nedsat til 40 pct.'s hastighedsoverskridelse, hvor den ved andre vejstrækninger er 60 pct.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093