23948sdkhjf

A. Enggaard vil opføre ny boligkarré i Gellerup til trecifret millionbeløb

Pensionskassen PKA og entreprenøren A. Enggaard er gået sammen om at opføre en boligkarré i Gellerup, som særligt skal henvende sig til unge beboere

De senere år har der været gang i bebyggelserne i Gellerup uden for Aarhus, og nu er der flere på vej.

Det er en realitet, efter at pensionskassen PKA og entreprenøren A. Enggaard har landet en byggetilladelse til at opføre en ny karrébebyggelse med 141 boliger i det nye Gellerup-område Helheden.

Byggeriet kommer til af et- til treværelses lejligheder i varierende størrelser fra 42 til 88 kvadratmeter. 

Ifølge Licitationens søstermedie, Projektagenten, ligger entreprisesummen på 216 mio. kr., og her vil A. Enggaard selv stå for totalentreprisen af karréen, som er tegnet af arkitektstuen Adept.

Projektudvikler i A. Enggaard Jacob Futterup Sørensen fortæller, at man med det nye byggeri, der får navnet Solhverv, ønsker at henvende sig til særligt unge mennesker.

- Med et fokus på fællesfaciliteter og muligheder for fællesskab tror vi på, at boligerne bliver et attraktivt tilbud for unge, der ønsker at være en del af et aktivt naboskab. Særligt når vi har fremvisninger, oplever vi, at mange unge ser Gellerup som et upcoming område, og at de gerne vil være en del af transformationen, Jacob Futterup Sørensen i en pressemeddelelse.

Byggeriet skal blandt andet have til formål at styrke fællesskabet i området og skal bidrage til omdannelsen af bydelen, hvor der tilføres mere variation i det byggede miljø, som primært har bestået af Knud Blach Petersens blokke.

- Ønsket om naboskab og fællesskab er en vigtig drivkraft bag udformningen af Solhverv. Øverst oppe ligger de fællesfunktioner, som er målrettet beboerne i ejendommen, mens der i stueetagen er placeret en række udadvendte faciliteter, herunder opholdsrum, køkken og værksted, som kan benyttes af beboere i bylivsforeningen, siger den ansvarlige arkitekt bag Solhverv Martin Krogh, der er partner i Adept i samme pressemeddelelse.

Gravearbejdet er allerede gået i gang, og forventningen er, at karréen vil stå færdig i slutningen af 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094