23948sdkhjf

Gammelt slagteri skal transformeres for trecifret millionbeløb: Nu er chef fundet

Til at føre an i den 147 mio. kr. dyre renovering af Slagteribygningen på havnen i Faaborg har bestyrelsen bag ansat Christian Lauesen som ny udviklingschef til projektet

Fra biksemad og røde pølser til et kulturelt samlingssted.

Det er den transformation, som fabrikshallen Slagteribygningen på havnen i Faaborg skal igennem.

Frem til 2016 havde Tulip slagteri og produktion af middagsretter i de mere end 120 år gamle industrilokaler, men frem fra 2025 og frem til 2027 skal omgivelserne forvandles til et bæredygtigt samlingssted for kultur, gastronomi og oplevelser.

Til at løbe det projekt i mål har man fundet en ny udviklingschef i form af Christan Lauesen.

Han har de seneste otte år stået i spidsen for møbelbrandet Ro Collection, men han har derudover også erfaring med større udviklingsprojekter i Illum og Københavns Lufthavne.

- Da muligheden opstod for at være med til at skabe yderligere udvikling af området med den ambitiøse vision, som Faaborg-Midtfyn Kommune og Slagteribygningens to fonde har, var jeg ikke i tvivl om, at det var lige noget for mig, siger Christian Lauesen i en pressemeddelelse.

Sammen med resten af slagterigrunden er ambitionen på sigt at skabe et levende byrum, som skal give nye muligheder for at samle borgere og besøgende til forskellige arrangementer.

Mangler entreprenør 

Det er desuden en del af ambitionen om en generel ombygning og transformering af Faaborgs havneområde, som man fra kommunens side ønsker at forbinde med byen.

Gyrithe Saltorp, der er formand i Ejendomsfonden Slagteribygningen, ser gode muligheder for at udvikle det nye havnerum med Christian Lauesen i spidsen.

- Nu ser vi frem til at få Christian godt om bord, så vi kan skrue op for både aktiviteter og den solide planlægning af byggeriet, som vi skal igennem, før alle ved selvsyn kan se, at Slagteribygningen kan noget helt særligt, siger hun.

Ifølge Licitationens søstermedie, Projektagenten, har byggeriet en samlet entreprisesum af 147 mio. kr., og det ventes at starte i begyndelsen af 2025. 

Der er endnu ikke fundet en entreprenør til projektet, der er tegnet af Nord Architects.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094