23948sdkhjf

Vil ikke vente længere: Nu gør de klar til landets første nærhospital

Region Syddanmark har nu afsat 25 millioner kroner til indretning af et nærhospital i Middelfart

Inden længe vil håndværkerne hamre og banke på sygehuset i Middelfart. Sygehuset skal nemlig bygges om, så det fremover kan fungere som Danmarks første nærhospital. 

- Vi har længe ventet forgæves på de puljemidler, regeringen lovede at sætte af til nye nærhospitaler. Nu kan vi ikke vente længere og har derfor valgt selv at afsætte penge til ombygningen, udtaler regionsrådsformand i Region Syddanmark, Bo Libergren (V), i en pressemeddelelse. 

Allerede i marts 2023 godkendte regionsrådet et forslag til, hvilke regionale funktioner nærhospitalet skal indeholde. Nu har regionsrådet sat 24,6 mio. kr. af til at renovere og tilpasse regionens del af nærhospitalet.

Ombygningen kommer til at strække sig fra juni 2024 til maj 2025, hvor alle de nye regionale funktioner i nærhospitalet er flyttet ind.

Flytning giver plads til nye funktioner

Tanken med nærhospitalet er, at det skal være tæt på borgerne med fokus på sammenhæng mellem fysiske og psykiske sygdomme og mellem regionale og kommunale tilbud. Nærhospitalet skal ejes og drives sammen med Middelfart Kommune.

Det regionale Rygcenter Syddanmark flytter i juni 2024 fra Middelfart Sygehus til Kolding Sygehus og giver dermed plads til blandt andet et regionalt daghospital, lokalpsykiatrien og Afdeling for Traume- og Torturofre.

I det kommende nærhospital vil der fortsat være blandt andet lægevagt, høreklinik, røntgen og scanning, blodprøver og EKG samt jordemoderkonsultation og smerteklinik.

Rygcentret efterlader cirka 8.000 kvm til de nye regionale og kommunale sundhedstilbud. 

De 24,6 mio. kr., der er afsat til ombygningen af den regionale del af nærhospitalet, skal dække udgifter til både rådgivere og anlæg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141