23948sdkhjf

Energiens Hus var i nedstyrtningsfare og måtte evakueres: Nu er årsagen fundet

Svækkede konstruktioner og nedstyrtningsfare er blandt hovedårsagerne til, at Energiens Hus på Vodroffsvej i Frederiksberg Kommune noget pludselig blev evakueret den 7. juni

For lidt over en uge siden udstedte Frederiksberg Kommune et strakspåbud til erhvervsorganisationen Green Power om, at erhvervsorganisationens bygning Energiens Hus var i en reel nedstyrtningsfare.

Bygningen blev tømt for mennesker, mens containere stod tværs over Vodroffsvej 59 på Frederiksberg for en sikkerheds skyld.

Efterfølgende stod Rambøll for en tilstandsrapport, og her var vurderingen, at bygningen var for farlige at opholde sig i.

- Vi mødtes med dem (Rambøll, red.) torsdag eftermiddag, hvor dokumentationen blev fremlagt og vi måtte konkludere, at bygningen ikke er sikker. Og det bliver vi nødt til at tage alvorligt, sagde Jesper Dahl, der er afdelingschef for By, Byggeri og Ejendomme i Frederiksberg Kommune, til TV 2 Kosmopol den 8. juni.

Maksimal overskridelse

Nu kan Ingeniøren via et notat, mediet er kommet i besiddelse af, fortælle, hvad Rambøll i undersøgelsen kom frem til.

Her forlyder det, at flere bærende vægge i bygningen mangler bæreevne, hvor særligt stueetagen er udsat. Det lyder, at overskridelsen er betydelig ved flere vægkonstruktioner, selvom inventar og personer er væk.

Det fremgår ikke præcist i Rambølls beregninger, hvad der er skyld i den svækkede konstruktion, men ifølge Ingeniøren har rådgiverne kunnet konstatere, at der er blevet gennemført flere ombygninger, hvilket har efterladt huller i de bærende konstruktioner.

Byggeriet kan ifølge Rambøll stabiliseres midlertidigt med hjælp fra afstivere de steder, hvor de bygningssvækkende huller er blevet lavet.

Det er endnu uvist, hvornår Energiens Hus ventes at åbne igen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094