Byggeri på skinner: Tre vinder rammeaftale ved stor boligforening med 20.000 boliger

Efter en udbudsrunde har Boligforeningen AAB indgået rammeaftaler om total- og bygherrerådgivning med Arkitema, Tegnestuen Vandkunsten og JJW Arkitekter.
- Alle tre står bag byggerier, som viser, at de har niveauet til at løfte de opgaver, vi kommer til at stå overfor i de kommende år, udtaler fagchef i AAB Byggeri, Lars Vind Scheerer, i en pressemeddelelse.
AAB, der råder over ejendomme for cirka 60 mia. kr. og cirka 20.000 boliger, har de seneste år investeret i en professionalisering af arbejdet med projektudvikling og nybyggeri.
Rammeaftalen betegnes således som en naturlig forlængelse af boligforeningens erklærede mål om ikke kun at opføre nye boliger, men også at stå bag nye boligtyper, præge byudviklingen og bidrage til en grøn omstilling i byggeriet.
I udbuddet har det vægtet lige så højt, om rådgiverne har en ambitiøs og realistisk strategi for arbejdet med bæredygtighed, samt at de har demonstreret evnen til at udvikle boligformer, der kan tilpasses forskellige livsperioder og ændrede familieformer Lars Vind Scheerer, Fagchef i AAB Byggeri
Nye krav
Fra AAB's side fremhæves det, at udvælgelsen af de tre rådgivere ikke alene er sket på baggrund af klassiske kriterier som pris og evnen til procesledelse og samarbejde.
- I udbuddet har det vægtet lige så højt, om rådgiverne har en ambitiøs og realistisk strategi for arbejdet med bæredygtighed, samt at de har demonstreret evnen til at udvikle boligformer, der kan tilpasses forskellige livsperioder og ændrede familieformer, siger Lars Vind Scheerer.
Parterne kommer ikke selv ind på økonomien i rammeaftalen, men ifølge data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter, har den en anslået værdi af 25 mio. kr.
Her fremgår det også, at rammeaftalen indgås for en periode på to år, med mulighed for forlængelse med 12 måneder to gange.
Rotationsprincip
Rammeaftalen er indgået, så de tre arkitektfirmaer bliver tildelt opgaverne i rotation. Målet er at sikre en fleksibel og hurtig proces, når boligforeningen – eventuelt i samarbejde med private og eksterne aktører – skal byde på et projektudbud.
- Vi oplever, at kommuner og private udviklere stiller stadig højere krav, når nye projekter udbydes. Ikke mindst, når der er tale om byudvikling, transformation af eksisterende byggeri og konkurrencer om køb af grunde. Her kan vi nu – hurtigt og effektivt - udarbejde konkurrenceforslag og idéoplæg, forklarer Lars Vind Scheerer.
Rammeaftalen åbner desuden for, at AAB i forbindelse med det videre arbejde kan modtage totalrådgivning eller bygherrerådgivning fra den valgte rådgiver.