23948sdkhjf

Teglkoncern øjner bæredygtigt gennembrud: Overtager samarbejdspartners salg

Randers Tegl og Genbrugssten udvider samarbejdet med en aftale, der skal udbrede genbrugssten yderligere via teglkoncernens internationale forhandlernetværk

Markedet for genanvendelse af mursten i byggeriet står på kanten af et kommercielt gennembrud, vurderer Randers Tegl og Genbrugssten, der er leverandøren af genbrugte mursten.

Derfor udvider parterne nu det samarbejde, som blev indledt tidligt i 2024, så teglkoncernen overtager al salg af genbrugssten fra Genbrugssten fra 1. januar 2025.

- Vi har i løbet af året præsenteret genanvendte teglsten fra Genbrugssten for vores forhandlere. Her har vi generelt oplevet en stor interesse for produkterne, og dialogen med forhandlerne har desuden skærpet vores blik på, hvad der skal til for, at vi for alvor får det her marked til at tage fart, siger salgschef i Randers Tegl, Kenneth Poulsen, i en pressemeddelelse.

- Vi tror på, at vi ved at samle hele salget hos vores store distributionsnetværk kan give udviklingen et markant skub i den rigtige retning, tilføjer salgschefen.

Ser skalering som nøglen

Hos Genbrugssten ser adm. direktør Steen Madsen en fordel for produkterne i lyset af lovgivningen, herunder de skærpede klimakrav til nybyggeri, hvor der fra midten af 2025 kun må udledes 7,1 kg CO2 pr. kvm, hvilket ligger tæt op ad det, en samlet byggebranche selv har peget på i Byggeriets Handletank for Bæredygtighed

Derudover betyder EU-lovgivning, der indfases i disse år, at virksomhederne i stigende grad skal dokumentere deres klimapåvirkning.

Murstenspartnerne ser dog særligt én udfordring, der skal løses.

Genbrugssten er ikke et billigt materialevalg, og en genbrugt mursten koster typisk mere end en ny.

Selvom der fra nogle sider er en villighed til at betale mere for en sten med et lavere CO2-aftryk, er skalering nøglen til at løse den udfordring, påpeger Steen Madsen:

- Det er dog klart, at skal genbrugssten være en kommerciel succes – og med succes mener jeg, at de kommer til at udgøre et tocifret antal procent af den samlede omsætning af tegl – så kræver det en konkurrencedygtig prisudvikling, siger han og fortsætter:

- Her bliver det afgørende, at vi via samarbejdet med Randers Tegl kan løfte volumen, så vi på sigt kan sænke stykprisen.

Genbrugssten i byggeriet

Traditionelt er mursten fra nedrevne bygninger blevet knust og brugt som vejfyld eller andre sekundære formål, selvom mange af stenene stadig er i god stand.

Ifølge en rapport fra Cowi bliver der hvert år nedrevet bygninger i Danmark, der tilsammen indeholder omkring 40 mio. mursten.

Genbrugssten ApS, som er ejet af Cirkulær Nord Fonden, renser, sorterer og klargør brugte sten til genbrug i nye byggeprojekter. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094