23948sdkhjf

MT Højgaard får 130 millioner i erstatning

Tabet blev større end forventet for FLSmidth i en sag om opførelsen af en cementfabrik i den engelske by Buxton.
Sagen går helt tilbage til 2004, og nu har en international voldgiftsret afgjort, at FLSmidth skal betale MT Højgaard 130 mio. kr. i erstatning.

Sagen drejer sig om en cementfabrik i engelske Buxton, der blev forsinket. Erstatningsbeløbet dækker dog kun dele af de udgifter, MT Højgaard har haft ved forsinkelsen. Alligevel kommer afgørelsen bag på FLSmidth.

- Til FLSmidths store overraskelse og stik imod forventningerne har ICC voldgiftsretten pålagt FLSmidth at betale en signifikant højere kompensation end forventet og regnskabsmæssigt hensat til, skriver koncernen i en fondsbørsmeddelelse.

Nedjusterer forventninger
Den regnskabsmæssige påvirkning hos FLSmidth ventes at blive på -160 mio. kr. i koncernens EBITA og ca. -120 mio. kr. på årets resultat, og derfor nedjusterer man nu EBITA-forventningerne, så der kalkuleres med en EBITA-margin på 3,5-4,5 procent mod tidligere 4-5 procent.

Hos MT Højgaard betyder kendelsen dog ikke, at forventningerne til året opjusteres. Her regner man stadig med ”et lille positivt driftsresultat”.

De 130 mio. kr. fordeles med 70 mio. kr. til Højgaard Holding og 60 mio. kr. til Monberg og Thorsen, idet de to selskaber ejer henholdsvis 54 og 46 procent af MT Højgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109