23948sdkhjf

Aart Architects og Nordic tegner 11.000 m2 stor skole i Norge

Aart Architects har i samarbejde med Nordic Office of Architecture, Hent, Sweco, Norconsult og Bjørbekk Lindheim vundet konkurrencen om Voss videregående skole i Norge.
Seks teams deltog i konkurrencen om den 11.000 m2 store skole, der ligger i naturskønne omgivelser i Voss i hjertet af Fjord Norge. Efter en grundig granskning har en enig dommerkomité udpeget teamet bestående af Aart Architects, Nordic Office of Architecture, Hent, Sweco, Norconsult og Bjørbekk Lindheim som vinder af konkurrencen om skolebyggeriet med en anlægssum på cirka 300 millioner norske kroner.

Hent er totalentreprenør på byggeriet af den nye skole, der kommer til at indeholde seks erhvervsfaglige linjer med et samlet elevtal på 380 elever og 100 ansatte. I vinderforslaget fordeler de erhvervsfaglige linjer sig i en H-komposition af rektangulære bygningsvolumener, der fra et stort fællesrum strækker sig ud mod det grønne landskab. Ud over de erhvervsfaglige linjer kommer skolen også til at indeholde en multihal, der giver rum for idræt og kulturelle arrangementer. Skolen er på den måde designet som et mangfoldigt kultur- og uddannelsescenter.

Et solidt koncept i samspil med omgivelserne
- Forslaget har en klar organisering og et solidt gennemgående koncept. Skolens forskellige rum og funktioner er artikuleret i facadeudtrykket på en overbevisende måde. Forslaget viser samtidig konkurrencens største kvaliteter med hensyn til kontakten mellem inde og ude gennem skoletorvet (skolens store fællesrum, red.), som har udsyn til begge gårdrum i tillæg til kantinen mod vandet, fremhæver dommerkomitéen om vinderforslaget.

Dommerkomitéen er særligt begejstret for samspillet mellem inde og ude, idet forslaget med sin arkitektoniske komposition og store vinduespartier og ovenlysvinduer skaber et lyst læringsmiljø. Et læringsmiljø, hvor dagslys og udsigt er vægtet højt, og hvor skoletorvet sammen med multihallen giver rum for fællesskab og kulturelle oplevelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109