23948sdkhjf

Arkitektforeningen forlader Arkitekternes Hus

Arkitekternes Hus er sat til salg, og Akademisk Arkitektforening flytter til næste år ind i det tidligere Musikhistorisk Museum i København.
Med Ole Hagen Arkitekter A/S i spidsen har Akademisk Arkitektforening taget hul på en restaurering og ombygning af Fransk Reformert Præstegård, der siden midten af 1960’erne fungeret som Musikhistorisk Museum under Nationalmuseet.

Den fredede ejendom i Aabenrå i det indre København ejes i dag af Karberghus A/S, og Arkitektforeningen vil efter planen flytte ind, når restaureringen er gennemført i slutningen af 2015.

- Det er en stor glæde for Arkitektforeningen at skulle flytte til Aabenrå, i hjertet af København. Philip de Langes bygninger er af høj arkitektonisk kvalitet, men er præget af en radikal renovering foretaget i 1960’erne. Derfor vil den gamle præstegård med en forestående renovering blive genfortolket for Arkitektforeningen af Ole Hagens tegnestue, så de smukke historiske omgivelser kan få nyt liv og danne en inspirerende ramme for Arkitektforeningens virke og mange medlemsaktiviteter. Beliggenheden af det nye hovedkontor i Københavns indre bykerne er fantastisk, og giver nem adgang for medlemmer fra hele landet via den nye Nørreport Station, siger formand Natalie Mossin.

Med et stigende antal medlemsarrangementer og øget aktivitet i kursusvirksomheden er Arkitektforeningens sekretariat vokset ud af de nuværende rammer i Arkitekternes Hus på Strandgade i Christianshavn, og det er den primære årsag til, at bestyrelsen i Arkitektforeningen har besluttet, at kontoret skal flytte.

En anden årsag til flytningen er, at Arkitekternes Hus i 1997 blev opført til arkitektfagets faglige organisationer; Arkitektforeningen, Danske Arkitektvirksomheder, Arkitektens Forlag og Arkitektforbundet. De tre sidstnævnte er allerede flyttet ud, og Dansk Arkitektur Center forlader også snart de christianshavnske omgivelser til fordel for det nye Bryghusprojekt, der planmæssigt står færdigt i 2017.

Arkitekternes Hus er sat til salg af Arkitekternes Pensionskasse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125