23948sdkhjf

Dorte Mandrup Arkitekter tegner nyt Vadehavscenter

41 arkitektvirksomheder bød på opgaven. Nu meddeler en enig dommerkomite, at Dorte Mandrup Arkitekters forslag er udpeget som vinder.
Vadehavscentret og Esbjerg Kommune har offentliggjort Dorte Mandrup Arkitekter som vinder af konkurrencen om en udvidelse og ombygning af Vadehavscentret i Vester Vedsted sydvest for Ribe.

Tilbygningen til selve udstillingen er på knap 1.000 m², og hertil kommer nye bygninger til formidlingsformål på ca. 600 m².

- Det har været væsentligt for os at skabe et bygningsanlæg i harmoni med landskabet – som fortolker og viderefører den lokale byggetradition. Vi håber, at vi kan give værdi tilbage til det lokale miljø med opførelsen af robuste og smukke rammer, der kan inspirere til oplevelsen og udforskningen af området, udtaler Dorte Mandrup.

Med på vinderteamet er desuden Marianne Levinsen Landskab, ingeniører Steensen og Anders Christensen Aps.

Ny, bæredygtig og vovet
Den ny tilbygning skaber et stort højloftet rumligt forløb, uden generende søjler, men med karakterfulde taghældninger. Sammen med dette skaber de ikke bærende vægges placering forskellige typer af rumligheder. Således kan bygningens indre bearbejdes fleksibelt i forbindelse med skiftende udstillinger.

- Vinderforslagets arkitektur er enestående og understreger Vadehavscentrets formål: At øge kendskabet og forståelsen for marsken og Vadehavet. Arkitekturen er samtidig ny, bæredygtig og vovet og viser, at Vadehavscentret er et formidlingscenter af fremtiden, udtaler leder af Vadehavscentret Klaus Melbye.

Vadehavet er Danmarks største Nationalpark og udpeget som verdensarvsområde af UNESCO. Det nye Vadehavscenter er gjort muligt i et samarbejde mellem Esbjerg kommune, Realdania, A. P. Møller Fonden, Arbejdsmarkedets Feriefond, Friluftsrådet, Louis Petersens Legat og Augustinus fonden. Centret forventes at stå færdigt den 1. juli 2016.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.143