23948sdkhjf

Startskud for ny Aarhus-bydel

Foruden to konkrete boligprojekter er der planer om udbud af yderligere op mod 200 boliger nær den nuværende Lisbjerg by ved Aarhus.
Magistraten behandlede onsdag en indstilling om grundlaget for byggeri i et større område, tæt på den nuværende Lisbjerg by. Samtidig vil der blive solgt jord til to almene boligforeninger, Ringgården og AL2Bolig, til opførelse af to konkurrenceprojekter. Det skriver Aarhus Kommune på sin hjemmeside.

Med indstillingen lyder startskuddet for byudviklingen i det store byomdannelsesområde, som med tiden skal huse 20-25.000 indbyggere foruden erhverv, butikker og offentlige funktioner.

Indstillingen åbner for udbud af byggeret på i alt 18.500 etagemeter, som muliggør opførelse af 150-200 familieboliger. Endvidere vil de to boligforeninger tilsammen opføre cirka 87 familieboliger, som ventes at stå klar, når letbanen er i drift i 2017:

- Salget til to boligforeninger og de kommende udbud markerer et vigtigt skridt mod realiseringen af fremtidens Lisbjerg som et moderne, blandet område, som også socialt hænger sammen. Samtidig ved vi, at byliv er afgørende for byudviklingen, og derfor baserer vi eksempelvis udviklingen af fremtidens Lisbjerg på midlertidige aktiviteter, som vi også har anvendt på Aarhus Ø og Godsbanen, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, og glæder sig over, at byudviklingen i Lisbjerg nu tager fart, og at byliv og bykvalitet er i højsædet.

Indstilling fra Teknik og Miljø skal nu behandles af byrådet.

Bæredygtige, almene boliger
Det er to konkurrenceprojekter med bæredygtigt, alment boligbyggeri, der skal opføres i nærheden af det område, hvor der udbydes byggeret. Boligforeningen Ringgarden opfører 47 familieboliger, tegnet af Rubow Arkitekter og Regnbuen Arkitekter, på de sydvendte skråninger tæt på det eksisterende Lisbjerg. AL2bolig opfører ca. 40 bæredygtige boliger, tegnet af Vandkunsten, tæt på Lisbjergskolen.

Boligforeningen Ringgårdens direktør Palle Jørgensen glæder sig over at skulle opføre projektet:

- Vi er rigtigt glade for, at vi sammen med vores gode kolleger i AL2Bolig er blevet udvalgt til at kickstarte udviklingen af Lisbjerg. Vi håber og tror, at de to boligforeningsprojekter vil sætte dagsordenen for en bydel præget af spændende arkitektur og miljø- og energimæssig bæredygtighed.

Hos AL2bolig ser direktør Allan Werge også frem til at kunne tage hul på byggeriet:

- Vi er glade for at være med til at forme den nye bydel i Lisbjerg. Vi tror på, at de to byggerier i alment regi vil være gode ambassa-dører til at bane vejen for en bæredygtig, dynamisk og mangfoldig bydel.

Byrådet bevilligede sidste år et letbanestop ved Lisbjergskolen. Letbanen forventes klar til at betjene nuværende og kommende indbyggere i 2017.

Læs mere om de to konkurrenceprojekter i artiklerne:
Første boliger i ny Aarhus-bydel
To tegnestuer skal designe fremtidens almene boliger

Fakta
AL2bolig har sammen med Teknik og Miljø i Aarhus Kommune deltaget i en konkurrence udskrevet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter om ”Fremtidens bæredygtige almene bolig”. Vinderprojektet fra tegnestuen Vandkunsten bliver en bebyggelse samlet i fire mindre områder med cirka 20 boliger i hver og med ét fælleshus i det ene område. To af områderne planlægges opført som almene boliger af AL2bolig.

Boligforeningen Ringgarden udskrev sidste år en totalentreprisekonkurrence på et nyt boligprojekt bestående af 47 familieboliger. En dommerkomite behandlede de indkomne forslag, og der blev efterfølgende indgået aftale med vinderteamet, som bl.a. består af Rubow Arkitekter A/S og Regnbuen Arkitekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097