23948sdkhjf

Rekordhøj beskæftigelse blandt danske rådgivere

De danske rådgivende ingeniørvirksomheder sætter rekord i antallet af medarbejdere både i Danmark og i udenlandske datterselskaber.
Antallet af medarbejdere i Foreningen af Rådgivende Ingeniørers medlemsvirksomheder er vokset markant siden sidste år. Det samlede antal medarbejdere i Danmark er pr. 1. januar 2015 12.388. Det er en stigning på 3,9 procent. Det skriver FRI - Foreningen af Rådgivende Ingeniører i en pressemeddelelse.

Samtidig er antallet af medarbejdere i udenlandske datterselskaber vokset til 11.600 – en fremgang på 5,5 procent.

- Antallet af medarbejdere i branchen er nu større, end da højkonjunkturen bragede afsted i årene frem til, vi ramte Finanskrisen 2008-2009. De danske rådgivende ingeniørvirksomheder har i høj grad brugt krisen til at omstille forretningen, og det er den omstilling, vi nu ser de positive resultater af, siger Henrik Garver, administrerende direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI.

Rambølls seneste opkøb ikke talt med
Branchen har foretaget flere opkøb af udenlandske rådgivningsvirksomheder med henblik på at opnå en større robusthed, både geografisk og i forhold til kompetencer.

- Det er jagten på robusthed, kompetencer og konkurrencedygtige projektteams, der forklarer stigningen i antallet af medarbejdere i udenlandske datterselskaber. Og stigningen kunne være endnu større, da Rambølls seneste opkøb af det 1.500 mand store nordamerikanske firma Environ ikke tæller med i denne statistik, siger Henrik Garver.

Tendenserne i forhold til branchens medarbejdersammensætning flugter med udviklingen de seneste år. Der er en markant vækst i antallet af ingeniører og i antallet af kandidater med andre lange og mellemlange videregående uddannelser, mens antallet af administrative medarbejdere i virksomhederne er reduceret.

Alene i Danmark har de rådgivende ingeniørvirksomheder øget antallet af ansatte ingeniører med 399, hermed udgør ingeniørerne 56 procent af den samlede medarbejderstab.

FRI’s 330 medlemsvirksomheder beskæftiger 23.000 medarbejdere i Danmark og udlandet. Branchens danske omsætning er på 11,6 milliarder kroner. Med en eksportandel på cirka 25 procent er FRI’s store medlemmer blandt de største virksomheder i Europa inden for rådgivende ingeniørvirksomhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11