23948sdkhjf

Lean giver øget produktivtet og arbejdsglæde

Når virksomhederne indfører Lean øger det ikke alene produktiviteten, men gavner også det psykiske arbejdsmiljø. De positive resultater afsløres i en ny undersøgelse af Lean som DI offentliggør på sin årlige produktivitetskonference, der finder sted i Vejle.
- Det er et vigtigt budskab, at vi nu kan vise, at Lean fremmer produktiviteten. Den samlede produktivitet i danske virksomheder har brug for et løft, ikke mindst nu, hvor det er svært at skaffe kompetente medarbejdere, siger produktivitetschef i DI, Jens Kristian Jørgensen.

Undersøgelsen viser også, at Lean har en gavnlig effekt på det psykiske arbejdsmiljø i virksomhederne.

- Vi kan se, at Lean har en positiv indvirkning på medarbejdernes indflydelse, på deres indtryk af udviklingsmuligheder i jobbet og på deres følelse af, at jobbet er meningsfuldt. Det er vigtige faktorer, som fremmer det psykiske arbejdsmiljø og modvirker stress, siger Jens Kristian Jørgensen.

At få succes med Lean kræver et langt og sejt træk i virksomhederne, fordi Lean vender op og ned på vante forestillinger. På produktivitetskonference blev der sat fokus på nogle af barrierne for Lean.

- Lean kræver ledelse. Selvom man involverer medarbejderne, skal topledelsen engagere sig mere i Lean, end man er vant til fra andre store forandringer. Ellers falder organisationen hurtigt tilbage til gamle og vante måder at gøre tingene på, siger Jens Kristian Jørgensen.

DI's produktivitetsundersøgelse er baseret på spørgsmål til 500 danske ledere.

Kilde: Dansk Industri - www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078