23948sdkhjf

Øresundsmesterskaberne i tag og facade afgjort

Efter tre dage med kollegial dyst mellem svenske og danske blikkenslagerlærlinge blev vinderne af Øresundsmesterskabet i tag og facade kåret lørdag den 26. maj. Der blev dystet i to kategorier, idet hver nation stillede med to deltagere, der arbejdede i zink og to deltagere i kobber.
Danmark og Sverige dystede i to kategorier under weekendens Øresundsmesterskaber i tag- og facadebyggeri. Hver nation stillede med to deltagere, der arbejdede i zink og to deltagere i kobber.

Det svenske hold vandt for det bedste kobbertag, mens danskerne havde lavet et zinktag i en sådan kvalitet, at sejren var sikret i dén kategori.

Danmark fik flest point samlet i konkurrencen og fik derfor overrakt en stafetstjerne i kobber.

Formand for TEKNIQ Installatørernes organisation, Jesper Hansen, stod for præmieoverrækkelsen og kåringen af vinderne og satte dermed punktum for Øresundsmesterskaberne 2007.

Arrangementet, der har fundet sted på Københavns Rådhusplads, fik mange københavnere og turister til at stoppe op og se, hvordan godt håndværk bliver til. Undervisningsminister Bertel Haarder åbnede mesterskaberne torsdag formiddag, og siden da har konkurrencedeltagerne arbejdet på deres tage, mens forbipasserende har kunnet kigge på – eller selv prøve at arbejde lidt med materialerne under kyndig vejledning fra erfarne folk i faget.

Peter Midskov Hansen og Jonas Askelund Hillestrøm fra Erhvervsskolen Hamlet i Hillerød repræsenterede Danmark i zink-kategorien og konkurrerede mod Daniel Holmerup og Vincent Magnoff, mens kampen i kobber stod mellem Simon Nielsen og Mikkel Vendelboe Sommer fra TEC Gladsaxe på det danske hold og Jimmy Nilsson og Marcus Lysell fra Sverige.

De danske deltagere blev fundet efter en dansk konkurrence i marts.

Det er TEKNIQ Installatørernes Organisation og det svenske Plåtslageriernas Riksförbund, der står bag Øresundsmesterskaberne. Det er anden gang, konkurrencen er blevet afholdt.

Kilde: Tekniq

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125