23948sdkhjf

Energinet.dk tæppebombet med ansøgninger

På de første otte timer modtog Energinet.dk cirka 2.700 ansøgninger om forhøjet pristillæg for solceller og 1.700 telefonopkald.
1.925 online-ansøgninger, cirka 800 ansøgninger afleveret på papir i Energinet.dk’s reception, cirka 550 emails og 1700 telefonopkald.

Det viser statistikken for de første otte timer, efter at Energinet.dk tirsdag 16. marts klokken 10:00 åbnede for ansøgninger til fire nye solcellepuljer.

- Der har været en meget, meget travl dag. Vi har forsøgt at hjælpe så mange så muligt, så hurtigt som muligt, men vi har desværre ikke kunne undgå lang kø og ventetid i telefonen. Det beklager vi, men vi håber også på forståelse. Den første time fik vi f. eks. 568 telefonopkald, så selv om vi har sat ekstra meget mandskab på, og de har svaret på spørgsmål og guidet ansøgerne non stop, så har der været ekstra meget pres på, siger Louise Rønne Christensen, afdelingsleder i Energinet.dk’s solcelleadministration.

Det har siden klokken 10:00 været muligt at søge om forhøjet pristillæg i på solcelleanlæg der til sammen løber op i 60 megawatt (MW).

- Min forventning er, at især underpuljen, som private husstande kan søge, bliver ”tømt” hurtigt, men selv om det eventuelt skulle ske, allerede inden vi runder midnat, så har alle samme muligheder, uanset om man har søgt klokken 10:01 eller først gør det klokken 23:59, siger Louise Rønne Christensen.

Ansøgerstatistikken for de enkelte underpuljer klokken cirka 18:00 den 16. marts:
18 MW lejeboliger: 55 ansøgninger
12 MW-puljen til private husstande: 1860 onlineansøgninger
15 MW solcellelav: 0 ansøgninger
15 MW boligforeninger: 10 ansøgninger

Derudover er cirka 800 ansøgninger afleveret på papir i Energinet.dks reception. De skal nu fordeles i de fire underpuljer. Umiddelbart er langt de fleste ansøgninger dog i underpulje 2, altså puljen som private husstande kan søge.

Nu skal Energinet.dk så til at behandle de mange ansøgninger og derfor kan der gå en rum tid inden danskerne får svar på om, de får del i solcellepuljen
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fugtplaget børsbygning i København renoveres for millioner
Lancerer metode: Sådan minimerer man vente- og spildtid på byggepladsen
Trygfondens tredje familiehus har entreprenør på plads
Amerikansk samarbejde sender danske Jørn til Panama
Gentænker metrostationer i klimavenlig form – her er vinderen
Millioner fra A.P. Møller: Kyst- og Lystfiskercenter i Assens rykker nærmere
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.336