23948sdkhjf

UNIMERCO og medarbejderne er på toppen

UNIMERCO er den eneste af de virksomheder, der deltager i analysen og konkurrencen ’Great Place to Work’, som har formået at holde sig blandt de 10 bedste siden 2001.
Ifølge dette års analyse fra ’Great Place to Work® Institute’ er UNIMERCO det 7. bedste sted i Danmark at arbejde – en placering der er en plads bedre end sidste år.

- Det glæder os, at vi på den måde fortsat kan se resultatet af de anstrengelser, vi gør os for hele tiden at skabe en bedre hverdag for alle ansatte, siger direktør Kenneth Iversen. Han glæder sig over, at det lykkes at fastholde det høje niveau, der både viser sig i den danske undersøgelse og på europæisk plan, hvor UNIMERCO har været placeret blandt de bedste virksomheder i alle de år, undersøgelsen har kørt her.

Udvidet undersøgelse
Ifølge ’Great Place to Work®’-modellen’ er en god arbejdsplads "et sted, hvor du har tillid til de mennesker, du arbejder for, er stolt af det arbejde, du udfører og føler fællesskab med dine kolleger".

Det er netop nogle af de faktorer, som virksomheden generelt vægter højt som en del af personalepolitikken, der blandt meget andet også omfatter medejerskab, overskudsdeling, medarbejderrestaurant og sociale aktiviteter.
For ganske vist er en placering i konkurrencen vigtig, men endnu vigtigere er, at analysens tal bruges til konstant at forbedre forholdene.

I forlængelse af, at UNIMERCO har søsat en global vækststrategi, har virksomheden valgt at bruge samme undersøgelse i de udenlandske selskaber for at sikre, at den gode medarbejderånd også vil herske dér.

Bruges aktivt
Analysen består dels af en ekstern analyse, dels af en lang række spørgsmål, som 96 % af UNIMERCOs medarbejdere har besvaret.

- En af grundene til, at UNIMERCO fastholder den gode placering, er, at vi bruger analysen og svarene aktivt, så vi kan forbedre os på de punkter, hvor det er muligt, siger Kenneth Iversen.

Som et eksempel nævner han, at UNIMERCO på baggrund af en tidligere analyse, ændrede kriterierne for hvem, der fik lederstillinger. Nogle af svarene i den analyse pegede nemlig på, at det ikke altid var de rigtige, der sad på lederposterne.

- Det betyder, at nogle ledere fik andre funktioner i virksomheden, for vi ønsker jo at beholde vores dygtige medarbejderes gode kvalifikationer i virksomheden – men i de rigtige job, siger Kenneth Iversen.

Ekstremt lavt sygefravær
Den samlede opgørelse over de virksomheder, der deltager i Great Place to Work, viser et meget lavt sygefravær. Også UNIMERCO mærker, at der er en god sammenhæng mellem dét at være en god arbejdsplads og at have et lavt sygefravær.

Hos Unimerco ligger korttidsfraværet på omkring 0,9 procent, mens længere sygefravær udgør 1,8 procent.
Det svarer til henholdvis to og fire sygedage årligt.

Det lave fravær tilskriver Kenneth Iversen, at virksomheden har fokus på sygdom.
- Vi involverer os og tilbyder os som en del af problemets løsning frem for blot passivt at se til, at en medarbejder sygemelder sig og isolerer sig, til skade for vedkommende selv, kollegerne og virksomheden, siger han.

En tæt og ærlig dialog sikrer, at kollegerne ved, at en sygdom er reel. Dermed er der ikke mistro i afdelingen, og de, der er raske og på arbejde, er indstillede på at gøre en ekstra indsats.

- Det er vores klare opfattelse, at alle trives med en tæt og konsekvent dialog, når den bunder i modet til at tale om de virkelige problemer og en ærlig interesse fra virksomhed og medarbejder til at få problemerne løst, siger Kenneth Iversen.

Kilde: Unimerco

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094