23948sdkhjf

Byggeriet tager godt imod to nye beregningsmodeller

Energistyrelsen har leveret to værktøjer til bæredygtigt byggeri.
Der har indtil nu manglet en officiel definition af, hvornår et byggeri er bæredygtigt. Men med Energistyrelsens to nye beregningsmodeller og en publikation om bæredygtigt byggeri, er der nu skabt et fælles grundlag for at vurdere et byggeris langsigtede perspektiver i forhold til både miljø og økonomi.

Foreningen af Rådgivende Ingeniører ser rigtig gode takter i, at modellerne lanceres, og at de lægger sig op ad det eksisterende DGNB-system, som i dag er standarden for bæredygtigt byggeri i Danmark.

- Det er helt afgørende, at ministeren med sine to værktøjer understøtter det store arbejde, som byggeriets aktører allerede er i gang med. Vi glæder os til at deltage i arbejdet om den frivillige bæredygtighedsklasse, som er en del af Byggepolitisk strategi, siger Henrik Garver, administrerende direktør i FRI.

Håb om effektivt styringsredskab
Hos Dansk Byggeri har man forhåbninger om, at værktøjerne vil ændre den usikkerhed, der er omkring definitionen af bæredygtigt byggeri.

- Vi skal nu lære disse værktøjer nærmere at kende, men der er ingen tvivl om, at der har været stor usikkerhed om definitioner og så videre, og derfor håber vi på, at en officiel definition kan blive et effektivt dansk styringsredskab, der også kan bidrage til at sikre en dansk styrkeposition på området, siger branchedirektør Jette Snoer, Danske Byggematerialer under Dansk Byggeri.

Se de to nye beregningsmodeller her:

LCA http://www.ens.dk/sites/ens.dk/files/byg...

LCC http://www.ens.dk/sites/ens.dk/files/byg...


Fakta om de to værktøjer
Bæredygtighedspakken er initiativ nr. 31 i regeringens byggepolitiske strategi, Vejen til et styrket byggeri i Danmark. Strategien blev lanceret i november 2014, og bæredygtigt byggeri er et af fem hovedindsatsområder.
De to nye værktøjer til beregning er udviklet af Energistyrelsen.
Værktøjet til beregning af et byggeris levetidsomkostning betegnes LCC (Lifecycle cost)
Værktøjet til beregning af miljøpåvirkningen fra byggevarer og bygninger betegnes LCA (Lifecycle assessment)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125