23948sdkhjf

Knap fem millioner til nedrivning i Frederikshavn

Nu tager Frederikshavn Kommune hul på nedrivningspuljen for 2015.
Indtil nu er der indgået 33 aftaler om nedrivning af i alt 36 boliger og en erhvervsejendom under rammebevillingen for 2014 på 4,7 millioner kroner.

Under Puljen til landsbyfornyelse har Frederikshavn Kommune nu udnyttet rammebevillingen i 2014 på i alt 4,7 millioner kroner. Kommunen har indgået 33 nedrivningsaftaler, der tilsammen omfatter nedrivning af 36 boliger og en enkelt erhvervsejendom.

Halvdelen af ejendommene er revet ned

Af de aftalte nedrivninger er ca. halvdelen af ejendommene nu revet ned, og nedrivningen fortsætter, indtil alle aftaler indgået under rammebevillingen for 2014 er gennemførte. Nedrivningsaftalerne fortsætter året ud og udføres af forskellige entreprenører.

De positive resultater af entreprenørernes arbejde viser sig nu rundt omkring i kommunens landsbyer, og det skaber rum for nye aktiviteter, fortæller Anders Brandt Sørensen, formand for Plan- og Miljøudvalget:

- Indsatsen for at forskønne vores landsbymiljøer bliver mere og mere synlig. Når faldefærdige bygninger forsvinder, giver det rum for nye idéer og aktiviteter til gavn og glæde for de mennesker, der bor i landsbyerne, siger Anders Brandt Sørensen, der fortæller, man kan stadig nå at få komme med i ordningen

Frederikshavn Kommune tager lige nu hul på bevillingen for 2015 på 4,7 millioner kroner. Anders Brandt Sørensen opfordrer derfor ejere af bygninger i dårlig stand om at kontakte kommunen og høre om mulighederne for tilskud til nedrivning.

- Vi vil gerne gøre landsbyerne endnu dejligere at bo i og endnu mere attraktive at flytte til. Derfor rækker vi en hjælpende hånd til ejere af bygninger, der er slidt ned, og som skæmmer bybilledet og landskabet, siger han

For at få del i Puljen til landsbyfornyelse, skal visse betingelser være opfyldt:

Bygningen er ikke beboet

Bygningen er beliggende i et landområde eller i en by med under 3000 indbyggere

Bygningen skal være opført før 1960 og skal være slidt ned eller have installationsmangler m.v.

For erhvervsejendomme er det en betingelse, at de ligger i en by med under 3000 indbyggere, og at erhvervet er nedlagt

Udgifterne til nedrivningen afholdes fuldt ud af Frederikshavn Kommune, der også forestår styringen af den samlede opgave.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109