23948sdkhjf

Schmidt hammer lassen modtager hædrende omtale på MIPIM

Schmidt hammer lassen har modtaget hædrende omtale på verdens største ejendomsmesse MIPIM i Cannes 2008 for den unikke boligbebyggelse Haverne i Jelling.
Boligprojektet nytænker måden at bo på - der vendes der op og ned på den traditionelle forståelse af forholdet mellem haven og boligen.

Den nye boligbebyggelse, der har modtaget hædrende omtale på den netop foregående MIPIM i Cannes 2008 i kategorien ”Boligejendomme”, fremhæver ganske utraditionelt haverne som udgangspunkt for husene og ikke omvendt. Det er en helt ny boligform, der hidtil ikke er set i Danmark.




Fakta om Haverne i Jelling:
Byggestart: 1. marts 2008
Første indflytning: Ultimo 2008
Antal boliger: 70
Boligtyper i størrelser: 129, 150 og 171 m2
Prisniveau for boligerne: 2,5 – 4 mio. kr.
Anlægssum: 10 mio. kr.
Arkitekt: schmidt hammer lassen
Ingeniør: Jørn Tækker
Landskabsarkitekt: Kristine Jensens Tegnestue











Boligprojektet, der er opkaldt efter det styrende princip: haverne, er netop under opførelse i Jelling. Projektet består af 70 hvidskurede, skulpturelle boliger, der er inspireret af flere kendte bebyggelsesformer, særligt rækkehuset og parcelhuset. Det nye er, at haven er i fokus og dermed er tillagt stor betydning for den samlede bebyggelse.

Projektet bygger på en vision om at skabe et moderne fællesskab i landskabelige omgivelser, hvor det grønne og livet udendørs er det fælles midtpunkt.

- Visionen er at lave en ny type bebyggelsesform, der kombinerer det landskabelige med moderne arkitektur. Haverne og dermed naturen er det centrale i boformen, som kombineres med hvide og enkle boliger, der repræsenterer skandinavisk arkitektur og kvalitet. Husenes store vinduespartier giver et indtryk af en flydende overgang mellem inde og ude, udtaler Trine Berthold, associeret partner hos schmidt hammer lassen i Århus, om bebyggelsesprojektet.

Haverne omkring boligerne bliver anlagt med en række forskellige frugttræer og en skulpturel havemur, som slynger sig i organiske former igennem bebyggelsen. Havemuren falder og stiger i højde, så den nogle steder skærmer for vind og vejr og andre steder giver frit udsyn til de naturskønne omgivelser.

Boligerne er samlet i seks boenheder, der tilsammen danner en ring omkring en eksisterende bakke. En boligbebyggelse, der tager udgangspunkt i stedets karakter og samtidig opfordrer til sociale møder beboerne imellem.

- Naturen omkranser bebyggelsen, og beboerne i hverdagen kan bruge den energi og ro, som haven giver. Naturen åbner for et socialt samliv mellem beboerne på de grønne arealer, samtidig med at den fungerer skærmende, så den enkelte familie kan få privatliv, forklarer Trine Berthold.

Haverne beplantes med forskellige frugttræer, således at valget af frugttræer vil karakterisere hver fælleshave for beboerne. Her vil æble, blomme, kirsebær, pære, mirabel og rønnebær være med til at definere den enkelte have. En boenhed tilhører og identificerer sig med æbletræet, en anden med blommetræet.

- Det er fantastisk, at vi har modtaget en hædrende omtale for bebyggelsesprojektet i Jelling. Vi er meget stolte af projektet, udtaler Trine Berthold om anerkendelsen fra verdens største ejendomsmesse.

Kilde: schmidt hammer lassen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125