23948sdkhjf

Første spadestik til fremtidens vandværk tages nu

Med Aarsleff som entreprenør stikker Vand & Affald i Svendborg i dag spaden i jorden til Sørupværket - et byggeri til 45 mio. kr.
Anlægget, der er en del af masterplanen "Fremtidens Vand" hos Vand & Affald i Svendborg, opføres af Per Aarsleff A/S, Vand og Teknik A/S, Ginnerup Arkitekter A/S samt Rambøll A/S med Vand og Affald som bygherre og Alectia A/S som bygherrerådgiver.

Anlægget opføres i en partnering og har fået navnet Sørupværket. Det opføres ved siden af Vand & Affalds domicil på Ryttermarken 21 i Svendborg Vest.

Og netop i dag er lidt af en milepæl - der tages nemlig første spadestik.

- Det er lige om lidt, faktisk her klokken 11, fortæller adm. direktør for Vand & Affald, Ole Steensberg Øgelund til Building Supply, mens han tilføjer:

- Og vi forventer at indvie anlægget i foråret 2017.

Erstatter utidssvarende anlæg
Sørupværket vil, når det stå færdigt, erstatte fire af de seks eksisterende vandværker i Svendborg, som alle er utidssvarende.

- Vi leverer i dag det fineste drikkevand, men for at blive ved med det, så bliver vi nødt til at fremtidssikre vores anlæg. Det gør vi nu ved at opføre Sørupværket, fortæller Ole Steensberg Øgelund og uddyber:

- Vi har i dag tre hovedanlæg og på sigt skal det blive til to. Vi lukker de eksisterende vandværker ned trinvis. Der er nemlig også noget renovering af højdebeholdere og nedlægning af en anden på dagsordenen. Så der går seks til otte år før vi har det set-up vi gerne vil have.

Det første vandværk, som kan nedlægges i 2017, er Hovedværket, der ligger på Vandværksvej 2-4 mellem Johannes Jørgensens Vej og Aldersro i Svendborg.

Fleksibilitet er nøgleordet
For at Sørupværket kan blive end fleksibel ramme for nuværende og fremtidige vandprocesbehov bygges det efter de mest moderne bygge-forskrifter og er designet efter de højeste fødevarestandarder.

- Med anlægget vil vi minimere risikoen for forurening, blandt andet ved at alt opføres i rustfri stål og lægges over terræn i modsætning til de eksisterende anlæg, hvor en del af anlægget ligger under terræn, fortæller Ole Steensberg Øgelund.

Fleksibiliten i byggeriet sikres blandt andet ved at det nye vandværk får adskilte bygninger. Det betyder, at det bliver lettere at bygge til og flytte rundt efter behov og udvikling.

Det koster Vand & Affald 45 millioner kroner at opføre Sørupværket.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.163