23948sdkhjf

Typehusproducent med nyt millionoverskud

Finn Mortensen Huse kom ud af 2014/15-regnskabet med et nyt plus på bundlinjen. Ordrebogen for det indeværende regnskabsår er allerede fyldt.
Regnskabsåret 2014/15 blev endnu et positivt at slagsen for Finn Mortensen Huse ApS, der opnåede et resultat efter skat på 4,3 mio. kr. og en bruttofortjeneste på 5,2 mio. kr.

Finn Mortensen Huse bevarer dermed placeringen blandt de ti bedst tjenende typehusproducenter i Danmark, hvilket skal ses i lyset af, at virksomheden udelukkende bygger huse i Horsens Kommune.

Afhænger af de ansatte
Formelt set drives Finn Mortensen Huse ApS som et enkeltmandsfirma med 70-årige Finn Mortensen selv som den eneste ansatte. I praksis er arbejdsmetoden sådan, at Finn Mortensen har en række faste håndværkerfirmaer, som han arbejder tæt sammen med.

Modellen har virket godt for Finn Mortensen Huse ApS, som har tjent hen ved 20 mio. kr. de sidste fire regnskabsår.

- De gode resultater har lidt med indkøb at gøre og så selvfølgelig de mennesker, du omgås. Du kan gøre meget selv, men i sidste ende vil det altid afhænge af de folk, du har ansat, siger Finn Mortensen selv.

Grundlagde HusCompagniets forgænger
Han begrunder faldet i indtjeningen fra det foregående regnskab med, at der kun blev bygget 15-16 Finn Mortensen-huse i løbet af perioden for 2014/15. Til gengæld er ordrebogen for 2015/16-regnskabet allerede fyldt, hvilket vil sige, at Finn Mortensen Huse ApS kommer til at stå bag omkring 25 huse i Horsens-området.

Først fra juni 2016 kan Finn Mortensen påbegynde opførelsen af nye huse i Horsens, som i øvrigt også er HusCompagniets hjemmebane. Og det har sin helt naturlige forklaring, da det var netop Finn Mortensen, som i 1971 grundlagde FM Huse, der siden blev til FM-Søkjær for så at ende som HusCompagniet.

Brancheanalyse:

Typehusproducenter jubler over opblomstring

Det lysner for landets typehusproducenter. Det viser en brancheanalyse af 30 virksomheder, som Licitationen har foretaget.

Det samlede overskud for branchen er forbedret med 17 procent til 255 mio. kr. fra 2013 til 2014, mens to af tre virksomheder har præsteret en indtjeningsfremgang i samme periode.

Læs hele brancheanalysen her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093