23948sdkhjf

Ny rekord: Strøjer Tegl sælger 45 mio. teglsten

Udvidede produktionsfaciliteter, øget fokus på eksportmarkeder og en innovativ tilgang til et ældgammelt byggemateriale bidrager til ny rekordproduktion i Assens.
Champagnen kommer formentlig til at smage særligt godt for Flemming Rasmussen, når der om to uger skal tages afsked med kalenderåret 2015. I hvert tilfælde kan direktøren for Strøjer Tegl glæde sig over, at virksomheden nu for andet år i træk sætter salgsrekord af teglsten.

- Vi har rundet et salg på 45 millioner, som måske bliver til 46 millioner, inden året er omme. Og da vi også satte rekord sidste år, må man sige, at der er tale om en blivende succes, siger Flemming Rasmussen til Building Supply.

Blander banken udenom
Strøjer Tegl offentliggør først virksomhedens årsrapport i maj, men det virker oplagt, at sidste års overskud på 16,7 mio. kr. – som var det bedste resultat siden 2007 – før skat også overgås, når bøgerne er endelig gjort op.

- Jeg kan endnu ikke sige, hvor bundlinjen ender, men vi har da ikke foræret tingene væk. Strøjer Tegl er en sund forretning, der står stærkt i markedet, så når vi taler om vækst er det altid med omtanke og med produkter til den rigtige prissætning, siger Flemming Rasmussen, som overtog direktørposten fra Jørgen Strøjer, der er femte generation i Strøjer-familien, i april sidste år.

Han glæder sig over, at Strøjer Tegl har en egenkapital på knap 90 mio. kr. og en soliditetsgrad på næsten 70 procent, hvorfor den familieejede virksomhed ikke behøver tage banken med på råd, når der skal tænkes nyt.

Et fantastisk produkt
For netop nytænkning er en af nøglerne til den nuværende succes hos virksomheden i Assens, mener Flemming Rasmussen. Strøjer Tegl har derfor blandt andet investeret i et særskilt produktionsområde, hvor den nye niche med teglskaller, der kan klæbes direkte på underlaget, kan dyrkes.

- Vi har et fantastisk godt produkt, som har været efterprøvet og brugt i hundredevis af år. Men vi skal også vise, at vi kan forstå og følge markedet. Så i stedet for bare at holde fast på, at vi kun sælger én type af mursten, så skal vi sælge et murstensudtryk, hvor der også kan ligge andre byggesystemer bag end dem, man har kendt i mange år, siger Flemming Rasmussen om nyudviklingen, som for alvor stod sin prøve i forbindelse med en energirenovering for Rødovre Boligselskab, hvor Strøjer Tegl leverer 14.000 kvadratmeter facadetegl med en tykkelse på 25 mm. til renovering af bebyggelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083