23948sdkhjf

Ny teaterbygning i København

Fredet slagtehal omdannes i et samarbejde mellem arkitektfirmaet MLRP og Kulturarvsstyrelsen.
Mellem Den Hvide Kødby og Den Brune Kødby i København finder man Den Grå Kødby. Et område, der endnu ikke har været underlagt den samme byudvikling som den øvrige Kødby.

Det er i dette område, at teateret Sort/Hvid nu skal etablere et enestående nyt teaterbyggeri i en fredet slagtehal. Det bliver i et område, som i dag er kendt som parkeringsplads for mange af hovedstadens pølsevogne.

I alt koster den nye teaterbygning 13,7 mio. kr. at etablere. Københavns Kommune, der også ejer og udlejer bygningen, støtter etableringen med 5,6 mio. kr., mens Sort/Hvid bidrager med de 3 mio. kr., som teateret fik i erstatning, da det tidligere teater i Skindergade brændte.

Hertil kommer Solide fondsbevillinger på 2,5 mio. kr. fra Realdania, 2 mio. kr. fra Villum Fonden og 2,5 mio. kr. fra Lokale og Anlægsfonden.

- Arkitektonisk handler projektet om en meget spændende måde at indrette et nyt teater på. Samtidig er det vigtigt for os, at der er tale om et teater, der også åbner dørene som et kulturhus for en utroligt bred gruppe af brugere. Med placeringen i Den Grå Kødby, tæt på offentlig transport og med gode parkeringsmuligheder, er der tale om et let tilgængeligt og nyt kulturtiltag i hovedstaden, som kan være med til at omdanne et hidtil overset byområde til et nyt kulturcentrum, siger Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden.

Slagtehallen er fredet og arkitekterne fra MRLP har derfor været i tæt kontakt med Kulturstyrelsen om, hvad der må forandres ved bygningen. Arkitekternes har gjort et stort arbejde med at fremhæve og respektere den oprindelige bygnings kvaliteter – samtidig med, at der er skabt et moderne teater og kulturhus med et helt særligt udtryk.

Der bliver tale om en enkel og tidløs indretning med høje skydedøre og vægpaneler med perforerede pulverlakerede stålbeklædning. I alt ombygges 606 m². Teateret indrettes med fleksible og mobile vægge, der gør det muligt at etablere tre scener samtidig. En stor scene med plads til 150 gæster, en mindre sal med plads til 75 gæster og en foyerscene, der ligeledes kan rumme 75 gæster.

Sort/Hvid afholder årligt cirka 250 arrangementer, hvoraf cirka 100 kan betegnes som egentlige teaterforestillinger. Resten er arrangementer, der tager afsæt i kulturelle og samfundsrelevante forhold. Sort/Hvid bliver således ikke alene et sted, hvor teatergæster kan søge hen. Det bliver også et sted, hvor der vil være liv fra tidlig morgen til sen aften alle ugens dage. Det kan være med kulturorienterede ”Morning Talks” før arbejdstid, basarer og events i dagtimerne og teater, stand-up eller livekoncerter om aftenen.

Byggeriet til Sort/Hvids nye teater påbegyndes i juni, og teatret åbner i Staldgade 26-30 i Kødbyen i slutningen af 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141