23948sdkhjf

Top 10: De største byggerier i juli

Efter års tilløb er spaden gået i jorden til et markant boligbyggeri i centrum af Hillerød. Læs mere og få overblikket over de største igangsatte byggeprojekter i juli.
I 2017 står Danmarks første svanemærkede lejeboliger klar til indflytning ved Hillerød Station.

PKA har investereret 115 millioner kroner i det 4.600 kvadratmeter store projekt, som er udviklet af RG2 Ejendomme i samarbejde med arkitekter og ingeniører fra henholdsvis Force4 Architects og Oluf Jørgensen A/S.

Et genkendeligt og troværdigt forbrugermærke
De i alt 42 boliger vil leve op til bygningsreglementets forventede 2020-krav. Ejendommen får blandt andet 100 kvadratmeter solceller på taget, og der installeres automatisk styring af el, varme og fugt samt vandbesparende løsninger.

Med Svanemærket sikres et sundt indeklima, fri for miljø- og sundhedsskadelige stoffer, og generelt er der stort fokus på bæredygtighed i hele ejendommens levetid, fortæller projektchef Jan Hedin fra RG2 Ejendomme.

- Vi står med en ganske markant hjørnegrund i Hillerød og har i PKA fundet den helt rigtige investor en investor, som ønsker at gå ’all in’ med et svanemærket 2020-hus.

Det er PKA’s ambition, at flere boliger svanemærkes i fremtiden. Boligerne får et genkendeligt og troværdigt forbrugermærke, der gør det nemt at tage et aktivt valg i forhold til sundhed og klima for lejerne, herunder PKA’s egne medlemmer, som har fortrinsret til boligerne.

- Vi er glade for at kunne tilbyde svanemærkede boliger til medlemmerne, som også kommer til at få en lavere energiregning. Samtidig har boligerne en attraktiv beliggenhed tæt ved det kommende supersygehus i Hillerød, da mange af vores medlemmer arbejder i social- og sundhedssektoren, siger porteføljemanager Peter Gravesen.

Alle detaljer på plads inden byggestart
Det er første gang, at RG2 Ejendomme arbejder med Svanemærket som certificeringsværktøj, men det bliver formentlig ikke den sidste.

- Det har været en utroligt spændende proces, og det er fedt at være med til at bygge landets første svanemærkede lejeboliger. Det stiller ekstra krav til kvaliteten af et projekt, og det er sundt for de aktører, der skal drive byggeriet frem. Jeg tror ikke, vi er de eneste, der kommer til at gøre det her, siger Jan Hedin.

Når et projekt skal svanemærkes, er det et krav, at alle detaljer er på plads inden byggestart. Ifølge Jan Hedin er det med til at højne kvaliteten af planlægningen.

- Vi skal vide, hvordan vi håndterer alle materialer og processer, allerede inden vi går i jorden. For eksempel sidder vi allerede nu og tager stilling til udtørring. Det ville vi under normale omstændigheder ikke gøre på et tidspunkt, hvor vi ikke er nået længere end til jordarbejdet. Så det er en kæmpe opgave, og organisationen skal være klædt på til at håndtere det. Det er vi også blevet, og vi lærer noget nyt hver dag, siger Jan Hedin.

Stolt borgmester
På rådhuset er borgmester Dorte Meldgaard (K) stolt over, at landets første svanemærkede lejeboliger opføres i Hillerød.

- Og det ligger rigtig fint i tråd med vores andre byudviklingsplaner i kommunen, hvor vi blandt andet i de kommende år skal bygge en helt ny bæredygtig bydel med fokus på miljø og klima i området omkring det nye sygehus. PKA-projektet taler lige ned i den dagsorden, vi arbejder med på boligområdet, og jeg glæder mig til at følge og se det færdige byggeri, siger Dorte Meldgaard.

Foruden de 42 lejeboliger på 90-115 kvadratmeter etableres fem lejligheder i en eksisterende ejendom på adressen Søndre Jernbanevej 31.



The Hill, opførelse af boliger

Areal: 4.600 m²
Byggesum: 115 mio. kr.
Bygherre: PKA Pensionskassernes Administration A/S
Totalentreprenør: R2 Ejendomme
Arkitekt: Force4 Architects
Ingeniør: Oluf Jørgensen A/S
Byggeperiode: Juli 2016 - september 2017
Adresse: Søndre Jernbanevej 31-33, Hillerød

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094