23948sdkhjf

Murersvende skal sikkerhedsgodkendes af PET

Murerentreprenørfirmaet Stenklint skal leve op til flere strikse krav for at renovere en af Rigspolitiets bygninger.
Normalt plejer teamet af murersvende og håndværkere fra Stenklint A/S egentlig bare at møde på byggepladsen, når et nyt projekt starter op.

Helt så enkelt har det ikke været i Mitchellsgade i det indre København, hvor Stenklint renoverer facaden på en Rigspolitiets bygninger

Forud for opgaven har PET over en tre uger lang periode rettet fokus mod de ti Stenklint-medarbejdere, der er sat på projektet, for at kontrollere deres baggrund.

- Politiets Efterretningstjeneste skal godkende private personer, der skal løse opgaver for politiet. Det er forventeligt, at sikkerhedskravene i forbindelse med en renovering af en af deres bygninger er i særklasse stramme. Det har vi stor forståelse og respekt for. Samtidig har vi jo intet at skjule, og så er vi da en smule stolte af, at vi er blevet udvalgt og nu også sikkerhedsgodkendte til denne opgave” siger adm. direktør og ejer hos Stenklint A/S, Lars Bonde Lindberg.

Standardprocedure hos PET
Hos PET fortæller man, at det er almindelig standardprocedure, at man screener alle eksterne personer, som skal have adgang til et klassificeret område. Formålet er at beskytte politiets ansatte og deres arbejde.

Samtidig måtte den indledende fræsning af facaden, der sædvanligvis støjer en del, kun foregå mellem klokken syv og ni. Rigspolitiets medarbejdere sidder på den anden side af den facade, som Stenklint renoverer, og har brug for at kunne arbejde i ro og mag.

- Vi er vant til, at kunderne har specielle krav til, hvornår vi arbejder, og det indretter vi os altid efter. I dette tilfælde betyder det blot, at den samlede renovering har taget lidt længere tid end normalt, fordi vi kun har haft to timer om dagen til at det mere støjende arbejde. Men vi er meget tilfredse med det endelig resultat, siger Lars Bonde Lindberg.

Stenklint afslutter renoveringsarbejdet i Mitchellsgade i løbet af kort tid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094