23948sdkhjf

Dansk developer overtager storcenterprojekt i Sverige

Fastighets AB Velocipeden har ikke kunnet stille de nødvendige garantier for et stort butikscenter i Uppsala, som nu i stedet skal føres i mål af danske TK Development.
TK Development har overtaget udviklingen af et 10.800 m2 stort butikscenter i Sveriges fjerdestørste by, Uppsala, til en samlet købssum af cirka 200 mio. svenske kroner.

Baggrunden er, at den oprindelige bygherre - Fastighets AB Velocipeden - ikke har været i stand til at stille de krævede garantier over for projektets køber, tyske IVG Funds. Det kan TK Development til gengæld, og selskabet har aftalt med IVG Funds, at overtagelsen sker på basis af det såkaldte forward funding-princip, hvor køber betaler i takt med opførelsen.

Ifølge Frede Clausen - administrerende direktør hos TK Development - er aftalen gunstig for alle parter:

- Det svenske selskab får dækket de omkostninger, det har haft på at udvikle projektet til dets nuværende niveau, og vi får mulighed for at tjene penge på et projekt, vi intet anede om for tre uger siden, og som vi ellers skulle have brugt op mod to år på at udvikle til sit nuværende niveau, siger han til Nordjyske.

Byggeriet begynder i februar 2009 og forventes afleveret i marts 2010. Af de 10.800 m2 er de 92 % allerede udlejet, og TK Development fører i øjeblikket forhandlinger med en potentiel lejer omkring det sidste ledige lejemål, der er på 850 m2.

Aftalen får ikke indflydelse på TK Developments årsregnskab for 2008/09, som fortsat ventes at lande i niveaet 200 mio. kroner efter skat.

Kilde: TK Development / Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078