23948sdkhjf

Hospital vokser med 32.000 kvadratmeter

Nu stikkes spaden i jorden til den bygning, der bliver Hvidovre Hospitals nye hovedindgang.

I de kommende tre år vil Hvidovre Hospital vokse med 32.000 kvadratmeter.

Projektet, der er tegnet af Aarhus Arkitekterne og Schmidt Hammer Lassen, igangsættes tirsdag den 21. februar klokken 10, hvor Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen tager det første spadestik.

Og ifølge Regionsrådsformanden er det et spadestik, der handler om andet og mere end blot nye kvadratmeter:

- Det nye hospital i Hvidovre er et godt eksempel på, hvordan jeg synes vi skal indrette sundhedsvæsenet på i fremtiden. Når du besøger hospitalet, får du én indgang, hvor lægerne kommer til dig – i stedet for, at du skal gå fra den ene læge til den anden, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Projekt til 1,7 milliarder
Byggeriet vil blive opført i en naturlig forlængelse af det nuværende hospital, der blev tegnet af Krohn og Hartvig Rasmussen og opført fra 1968 og frem til slutningen af 1970’erne.

Den nye bygning bliver hospitalets nye hovedindgang og skal huse en ny fælles akutmodtagelse. Hertil kommer en stor hjerteafdeling, en ny børneafdeling, nyt barselafsnit med integreret neonatalafsnit.

Projektet er finansieret med cirka 1,7 milliarder kroner af Statens Kvalitetsfond og Region Hovedstaden og skal efter planen stå færdigt i foråret 2020.

På nuværende tidspunkt er der indgået aftale med Barslund A/S, der står for jordmodningen. Yderligere to entrepriser; råhus og byggeplads, er på nuværende tidspunkt i prækvalifikation. Yderligere 14 entrepriser har ansøgningsfrist den 31. marts.

Aarhus Arkitekterne og Schmidt Hammer Lassen har Royal Haskoning B.V., Kragh & Berglund Landskabsarkitektur og Urban Design samt Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma med som underrådgivere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156