23948sdkhjf

12.000 m² nyt tag til bevaringsværdige huse

Adserballe & Knudsen er netop nu i gang med en udfordring af de større. Virksomheden udskifter tagene på de såkaldte Nymose Huse; 103 bevaringsværdige boliger i Gentofte.
Siden april har medarbejderne hos Farum-firmaet Adserballe & Knudsen haft deres daglige gang i Gentofte. Her er virksomheden netop nu i gang med at lægge nyt tag på en række bevaringsværdige huse hos Gentofte almennyttige Boligselskab.

Der er tale om 12 rækkehuslænger med i alt 103 boliger. Hertil kommer en garagebygning og en butiksbygning med erhvervslejemål:

- De 103 boliger ligger smukt på en skråning ved Nymosen og er tidstypiske. Gentofte Kommune har derfor klassificeret Nymose Huse som bevaringsværdige, og det er en ekstra udfordring for et renoveringsprojekt, forklarer Søren Th. Lederhaas fra Domus Arkitekter, der sammen med ingeniører fra Eibye & Holmsgaard er tilknyttet som rådgivere på projektet.

Renoveringen af et rækkehus med ni boliger tager typisk 2-3 måneder. Udvendigt tages de gamle tegl, kviste og isolering af, og den blotlagte tagkonstruktion gennemgås. Tagkonstruktionen fra 50’erne forstærkes svarende til dagens krav, og isoleringen øges til 300 millimeter. El-installationer udskiftes, og der installeres brandmelder i hver bolig:

- Vi tilrettelægger alt indvendigt arbejde med nye tagkviste, forlænger lysninger på ovenlysvinduer mm., så vi kun er inde tre dage i hver bolig. Vi tager stort hensyn til beboerne, der jo gerne skal fungere i boligen, selv om vi arbejder, forklarer projektleder Lars Kaaber fra Adserballe & Knudsen.

Projektet i Gentofte har en byggesum på 25 mio. kroner og forventes afsluttet i august 2010.

Om husene
Nymose Huse er opført 1951-1958 af Gentofte almennyttige Boligselskab og tegnet af arkitekt Knud Thorball. Rækkehusene er meget karakteristiske med deres gule murstensvægge og røde tegltage, der er smukt indpasset i terrænet og glider over i Nymosen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156