23948sdkhjf

Årstidernes Arkitekter skal udvikle Billunds bymidte

Billund kommune har udpeget Herning-firmaet som vinder af idékonkurrencen helhedsplanen for omdannelsen af Billund til ”børnenes hovedstad”.
I konkurrence med Metopos og GBL lykkedes det i sidste uge for Årstidernes Arkitekter at sikre sig sejren i konkurrencen om en ny helhedsplan for Billund bymidtes udvikling.

Det Herning-baserede arkitektfirma har sammen med Gehl Architects og Mindfolio skabt en vision, der skal gøre Billund til et globalt centrum for børn; en børnenes hovedstad.

Idéen bygger videre på det fundament, der - med Legoland og Lalandia - i forvejen eksisterer i Billund i relation til børn.

En fantasifuld idé og en spændende udfordring
Konkret foreslår Årstiderne nye institutioner i form af blandt andet et videncenter, nye underholdningsaktiviteter, et børnehospital, en international skole og et businesscenter.

De nye elementer integreres i den eksisterende bymidte, således bymidten omdannes til et videncenter, hvor international forskning, formidling og undervisning foregår side om side med det daglige liv i Billund:

- Idéforslag skal jo være fantasifulde, og visionen fra Årstidernes Arkitekter kunne vi simpelthen ikke stå for. Men vi skal jo også tænke realistisk her og nu og finde det, der er brugbart på kortere sigt. Det vigtige er bare med en helhedsplan at holde fast i, at vi ikke går for meget på kompromis med de kortsigtede løsninger, så vi hele tiden holder fokus på at nå den overordnede vision, selv om det tager tid at realisere den. Det bliver det svære i forhold til vinderforslaget, men også en spændende udfordring at få det til at lykkes, siger borgmester Ib Kristensen.

Vinderforslaget sendes nu til debat i befolkningen. Herefter bliver det op til kommunens byråd og økonomiudvalg at komme frem til en plan, der gennem en række etaper kan realiseres over de næste år.

Vinderforslaget tildeles 150.000 kroner samt retten til at viderebearbejde helhedsplanen, så den bliver brugbar i forhold til den fremtidige planlægning. Nr. 2 og nr. 3 tildeles henholdsvis 100.000 kroner og 75.000 kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094