23948sdkhjf

VIDEO: Se Blox tage form

Ny dronefilm stiller skarpt på kompleksiteten i det spekatakulære nybyggeri i centrum af København.

Digitale værktøjer og avancerede BIM-modeller spiller en essentiel rolle for samarbejde, designkoordinering og kvalitetssikring, når 14.000 kubikmeter beton og 4.500 tons stål samles over en af Københavns hovedfærdselsårer Ring 2. Alt imens 25.000 biler dagligt passerer gennem byggepladsen.

Blox

Bygherre: Realdania By & Byg

Arkitekt: OMA

Rådgivende ingeniør: Cowi A/S

Hovedentreprenør: Züblin A/S

Nu er facaderne ved at være på plads, og Blox hæver sig 26 meter over terrænet med et samlet areal på 27.000 kvadratmeter.

Byggeriet opføres i området mellem Frederiksholms Kanal og Vester Voldgade - helt ned til havnen med Den Sorte Diamant som en af de nærmeste naboer. Det er en del af hovedstaden og den nye havnefront, som over det seneste årti har gennemgået en gennemgribende forvandling.

I den femetagers kælder – 17 meter nede i kalken og klods op af havnebassinet – bliver der plads til 350 biler i det fuldautomatiske parkeringsanlæg.

Blox står færdigt i 2018 og vil blandt andet huse Dansk Arkitektur Center, Dansk Design Center og Copenhagen Fashion Week. Byggeriet, som tidligere gik under navnet Bryghusprojektet, har været i gang siden 2006. 

Artiklen er en del af temaet Digitalt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095