23948sdkhjf

NCC tager alternative metoder i brug i Aalborg

Byudviklingsprojekt byder på udfordringer under jorden.

Halvandet års planlægning er overstået i området ved Budolfi Kirke i det centrale Aalborg, hvor en nedslidt plads i 2019 vil være forvandlet til et grønt, imødekommende bymiljø.

Nedbrydningen på pladsen har stået på siden marts måned, og nu er totalentreprenøren NCC klar til at gå i gang med at fundere.

Ifølge projektchef Jakob Søe Lundgaard er der udsigt til en kompliceret proces, hvor NCC må tage skånsomt hensyn til den arkæologiske undergrund og de omkringliggende bygninger:

- En af konsekvenserne af at bygge inde midt i byen er, at vi må tage alternative metoder til fundering af bygningen i brug. I stedet for pilotering anvender vi borede fundamentspæle, der støbes på stedet. Det er en proces, der er langt mere tidskrævende end normalt og vil tage det meste af 2017, siger Jakob Søe Lundgaard.

Omdannelsen af Budolfi Plads er tegnet af Kjaer og Richter i samarbejde med Balslev Rådgivende Ingeniører. Foruden et nyt grønt byrum omfatter projektet knap 7.000 kvadratmeter nybyggeri til boliger og butikker over jorden samt cirka 4.700 kvadratmeter parkering under jorden.

Bygherre på projektet er selskabet Budolfi Plads A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157