23948sdkhjf

LH Hockerup skal bane vej for ny bydel i Faaborg

Roskilde-nedbryder har sikret sig opgave til omkring 10 mio. kroner.

Frem til næste forår skal det gamle Danish Crown-slagteri i Faaborg nedrives som led i udviklingen af en ny bydel på grunden.

LH Hockerup er blevet tildelt opgaven, der omfatter nedbrydning af omkring 8.000 kvadratmeter bygningsmasse.

- Det er en ordre på en pæn størrelse, men i Valby har vi lige vundet entreprisen på at rydde bygningsmassen omkring grønttorvet. Her er det 85.000 kvadratmeter, der skal nedbrydes, siger afdelingsleder Hans Møller Jensen til Fyens.dk.

LH Hockerup har indgået en rammeaftale med Danish Crown, og pressechef Jens Hansen fra Danish Crown forventer, at regningen lander i omegnen af 10 mio. kroner.

Rekreation og velvære En kommunal styregruppe lagde i foråret sidste hånd på en visionsplan for grunden, som har ligget øde hen, siden Danish Crown lukkede sit slagteri i byen i februar sidste år.

Styregruppen lægger op til, at tre eksisterende slagteribygninger bevares og ombygges. Herudover skal havnekanalen skal forlænges og forbinde slagterigrunden med havn og centrum.

- Med slagterigrunden har vi en unik mulighed for at rykke Faaborg fremad. Og selv om det er på en trist baggrund, så er det en mulighed, vi skal udnytte. I stedet for blot at rydde grunden og plante græs, så er vores vision at skabe et helt nyt byområde, som med udgangspunkt i Faaborgs placering ved Øhavet kan skabe jobs, tiltrække turister og give hele byen og egnen et løft, udtalte Christian Thygesen fra styregruppen tidligere på året.

Visionen har særligt fokus på rekreation og velvære. Den nye bydel skal gøre Faaborg til et trækplaster og åndehul både for turister generelt og for personer med helbredsproblemer, der har brug for at komme væk fra hverdagen. Det kan blandt andet være folk, der er ramt af stress, livsstilssygdomme eller kronisk sygdom som for eksempel sukkersyge.

Der er således ikke planen at opføre en masse nye boliger. Den nye bydel skal først og fremmest skabe plads til virksomheder, der arbejder med rekreation og velvære, for caféer, restauranter og markeder, for specialbutikker og for ferieboliger, vandrehjem og hoteller.

LH Hockerup går i gang med at nedbryde bygningerne den 1. september 2017 og skal efter planen aflevere en ryddet grund den 15. maj 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125