23948sdkhjf

MT Højgaard og Enggaard kæmper med om OPP-byggeri

Tre konsortier er prækvalificeret til Udlændingestyrelsens nye lokaler i Næstved
De prækvalificerede
  • Entreprenør A. Enggaard A/S med AART Architects A/S og rådgivende ingeniør Arne Elkjær A/S,
  • MT Højgaard A/S og ejendomsselskabet DEAS A/S med Arkitema K/S
  • Teknikentreprenøren Kemp & Lauritzen i samarbejde med hollandske BAM’s datterselskab BAM Danmark A/S og Dissing+Weitling Architecture A/S og Sweco Danmark A/S.

Nogle af landets største entreprenører kæmper om byggeriet af Udlændingestyrelsens nye lokaler i Næstved, der er et OPP-projekt.

Bygningsstyrelsen har udvalgt tre konsortier til at afgive tilbud på det cirka 9.500 kvm store byggeri og den efterfølgende drift og vedligehold i en 20-årig periode

Fristen for de indledende forhandlingstilbud er den 2. november i år, hvorefter Bygningsstyrelsen forventer at afholde forhandlingsmøder med hver af de tre tilbudsgiverteam. På baggrund af forhandlingsmøderne vil de tre tilbudsgiverteam forventeligt skulle aflevere et endeligt tilbud i januar 2018.

Byggeriet begynder om et år
Medio 2018 skal selve byggeriet gå i gang, og de nye lokaler skal efter planen stå klar i slutningen af 2019.

Nybyggeriet er et resultat af udflytningen af statslige arbejdspladser, der medfører, at et sted mellem 350-400 medarbejdere skal flytte til Næstved.

Det var ikke muligt for Bygningsstyrelsen at finde ledige ejendomme, der levede op til kravene. Derfor faldt valget på nybyggede lokaler, der får adresse på den såkaldte Posthusgrund, beliggende tæt ved Næstved station.

Posthusgrunden fungerer i dag som parkeringsplads, og som led i aftalen mellem staten og Næstved Kommune betaler staten for, at der etableres et tilsvarende antal p-pladser et andet sted i midtbyen.
Munk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14