23948sdkhjf

Nu åbner Danmarks første letbane

Lørdag den 23. september klokken 11.30 kører Aarhus Letbane gennem den røde snor ved Dokk1 og åbner dermed officielt.

Der er tale om et stykke danmarkshistorie, som selvfølgelig fejres.

Fakta: Aarhus Letbane

Letbanen skal gå fra Odder i syd til Grenaa nordøst for Aarhus, hvor den i begge retninger kobles på lokalbanen.

Den strækning, der åbner lørdag, går fra Aarhus H til Aarhus Universitetshospital. I december følger strækningen mellem Aarhus og Odder, mens strækningen til Grenaa efter planen åbner primo 2018. Dermed vil i alt 110 kilometer skinner være udlagt i det østjyske.

Letbanen får 49 stationer. Grenaabanens og Odderbanens nuværende stationer bevares og hertil kommer 17 nye stationer.

Selve arbejdet med at anlægge skinner, kørestrøm og letbanetog udføres af et konsortium bestående af de italienske firmaer, Ansaldo STS og GCF samt tysk/schweiziske Stadler. 

- Letbanen er for hele byen, og jeg tror, næsten alle i byen kommer til at bruge den, hvad enten det er på daglig basis eller blot en gang imellem. Og så er letbanen naturligvis også en gave til hele byen i den forstand, at den kommer til at gøre det lettere for os alle sammen at komme rundt, både fordi nogle vil benytte den, og fordi den vil aflaste den øvrige infrastruktur, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) ifølge Aarhus Letbanes nyhedsbrev.

Også i Business Park Skejby fejres åbningen af Danmarks første letbane. Her glæder erhvervsforeningens formand Arne Vesterdal sig over, at letbanen styrker sammenhængen mellem det centrale Aarhus og erhvervsområdet i nord med fire gange i timen:

- Vi synes egentlig, at vi har mere at fejre end midtbyen, som jo i forvejen er orkanens øje for aktiviteter. Letbanen binder Skejby tættere på byen og gør det muligt at forvandle området til et moderne erhvervsområde, hvor det er attraktivt at gå en tur uden for virksomheden eller tage en tur ud til i weekenden, siger Arne Vesterdal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109