23948sdkhjf

Kom i spil til Apples sønderjyske milliardbyggeri

Aabenraa Kommune og Apple opretter ny en webportal for at give lokale bygge- og servicefirmaer mulighed for at byde sig til som leverandør.

Byggeriet af Apples nye datacenter i Aabenraa Kommune forventes at starte op inden årsskiftet, og med et prisskilt på omkring seks mia. kroner, er det et projekt, som nyder stor opmærksomhed i det lokale erhvervsliv.

For at imødekomme den store interesse har Aabenraa Kommune og Apple nu indgået aftale om at oprette en webportal, hvor bygge- og servicevirksomheder kan skrive sig op til som potentielle leverandører.

- Med aftalen med Apple imødekommer vi det store ønske fra vores lokale bygge- og servicevirksomheder om, at de får chancen for at tilbyde deres kompetencer og lokalkendskab til Apple, siger Aabenraas borgmester Thomas Andresen.

Han tilføjer, at mange typer af virksomheder kan komme i spil. Apple vil, udover byggefirmaer, formentlig hurtigt få brug for hotelvirksomheder, boligudlejere, cateringfirmaer og lignende.

Webportal kan findes via Business Aabenraas hjemmeside: businessaabenraa.com.

Apple er allerede ved at bygge et stort datacenter ved Viborg, men det kommende ved Aabenraa kan potentielt blive endnu større. Som udgangspunkt vil de to datacentre dog ligne hinanden i størrelse, energiforbrug og udformning. De to datacentre i Danmark skal køre Apples internettjenester som musikbutikken iTunes Store, App Store, iMessage, Kort og Siri for virksomhedens europæiske brugere.

I Aabenraa forventes projektet at skabe omkring 300 job i byggeperioden, mens der vurderes at være beskæftigelse til mellem 50 og 100, når datacenteret er i fuld drift.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094