23948sdkhjf

MT Højgaard opfører kontorhus på 12.000 m² i Aalborg

Kunstneren Marco Evaristti har i samarbejde med KPF Arkitekter tegnet et nyt erhvervsbyggeri, som bl.a. skal huse ingeniørfirmaet Cowi.
Det nye kontorbyggeri skal ligge på den såkaldte eternitgrund, der er et 11,4 hektar stort område, som tidligere husede Dansk Eternit.

I oktober blev opførelsen af et nyt Føtex-varehus indledt på grunden, og mandag i denne uge tog borgmester Henning G. Jensen det første spadestik til det 12.000 m² store kontorbyggeri.

Begge projekter er udviklet af Søren Enggaard A/S, og kontorbyggeriet er tegnet af kunstneren Marco Evaristti med KPF Arkitekter som projekterende arkitekt:

- Denne grund er helt unik, den emmer af historie, har en suveræn beliggenhed og er fuld af muligheder. Evaristtis bygninger lever med sin unikke arkitektur op til dette og bliver en oplevelse i sig selv, siger Søren Enggaard.

Konstant nye vinkler at studere
Det er MT Højgaard, der har fået til opgave at opføre det fire etager høje byggeri, som udvendigt kendetegnes ved de hvide betonelementer, store glaspartier og enkle facader.

Linjerne i byggeriet lever op til Evaristtis ambition om at udfordre tilskueren, der hele tiden kan finde nye vinkler at studere – ikke mindst i forbindelse med ejendommens meget markante gavle:

- MT Højgaards alsidige kompetencer kommer alle i spil ved opførelsen af dette meget spændende byggeri, siger afdelingschef Erik Pedersen fra MT Højgaard.

Godt klima og miljø
Huset, der skal stå færdigt omkring årsskiftet 2011/12, opføres med thermoaktive betondæk som etageadskillelse. De fremstilles med indstøbte rør, så hele bygningen kan køles med grundvand i sommermånederne og sikre et behageligt indeklima.

Vandet til køling hentes op fra grunden lige under kridtlaget. Solceller på tagene skal levere energien til driften af grundvandspumpene og kølesystemet, og dermed sparer lejerne stort på energiregningen.

Cowi bag byvisionerne
Det rådgivende ingeniørfirma, Cowi, har som den første lejer lagt beslag på 4.500 etagemeter, og flytningen til Eternitgrunden har en særlig betydning for Cowi i Nordjylland.

Firmaet er nemlig ikke kun rådgiver på byggeriet, men har sammen med den tidligere ejer af grunden, FLS Real Estate, udarbejdet den vision, som i hovedtræk ligger til grund for kommunens planlægning af den nye bydel:

- Visionen var at skabe et område med byliv, som rummer en blanding af kontorer med videnvirksomheder, boliger, dagligvareforretninger, butikker og rekreative områder, siger regionsdirektør Torben Søgård Jensen.

Læs mere om omdannelsen af eternitgrunden i artiklen " Ny videnbydel på vej i Aalborg " og på hjemmesiden www.eternitgrunden.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125