23948sdkhjf

CCO-team skal tegne Høje-Taastrups nye folkeskole

Skolen i den nye bydel, Nærheden, skal designes efter nyt koncept for fremtidens læring.

Det bliver et team bestående af Christensen & Co. Arkitekter (CCO), Kjaer og Richter, 1:1 Landskab og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, der skal designe det nye Læringshus Nærheden – et 15.500 kvadratmeter stort skolebyggeri med fem spor samt daginstitution og idrætshal.

Ambitionsniveauet for projektet er højt. Høje-Taastrup Kommune har forud for arkitektkonkurrencen indgået et partnerskab med Lego Education om at skabe et byggeri, der kan fungere som inspirations- og besøgshus – både nationalt og internationalt. Og det er en ambition, som det vindende forslag vil være med til at indfri, mener borgmester Michael Ziegler:

- Vi får et fantastisk læringshus, som indfrier vores visioner om at skabe en skole med et højt fagligt niveau og rammer, der imødekommer og stimulerer børn og unge - uanset deres baggrund og forudsætninger – til at udfolde deres ideer og bruge deres skabertrang til at løse virkelige problemer fra deres omverden. Det er en læringstilgang, der ruster vores børn og unge til at være medskabere af fremtidens samfund og arbejdsmarked, siger han i en pressemeddelelse.

Et væld af muligheder
Vinderprojektet bærer navnet ”Værket” og beskrives som et levende lærings- og oplevelsesunivers, som blandt andet vil bestå af filmstudier og forskellige typer af værksteder med 3D-printere og VR -udstyr.

Ifølge Michael Christensen, der er kreativ direktør og stiftende partner i CCO, bliver Værket en skole, som fra første streg til sidste sten er designet med fokus på, at fremtidens elever ikke blot skal kunne begå sig i den digitale verden – de skal være med til at skabe den.

Arkitekturen afspejler den pædagogiske vision om glidende overgange mellem alder, fag og undervisningsform.

- Derfor har vi skabt en åben grid-struktur med et væld af muligheder for at udstille projekter, eksperimentere med materialer og modeller samt udfolde sig fysisk på trapper og klatreruter, der snor sig op gennem bygningen, siger Michael Christensen.

Bygningens konstruktioner anvendes aktivt til ophæng af små og store projekter, der skaber nye oplevelser og stemninger; hængekøjer kan udspændes på kryds og tværs eller et bord med Lego kan hejses op og ned, så et byggeprojekt kan fortsætte over flere dage. 

I den kommende tid skal byggeriet konkretiseres i en kreativ proces med input fra kommunens pædagogiske og administrative personale, deltagere fra virksomhederne i skolens Advisory Board og Christensen & Co. Arkitekter.

Herefter sendes byggeopgaven i udbud, og Læringshus Nærheden ventes klar i 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111