23948sdkhjf

Første spadestik til 427 Aalborg-boliger

Arne Andersen, Vrå er totalentreprenør på nyt stort projekt, der bliver daglig arbejdsplads for op mod 200 håndværkere.

- De 427 boliger i Sofiendal Enge længe leve, lød det fra borgmester Thomas Kastrup-Larsen, da han tirsdag eftermiddag var med til at sætte det store byggeri i Sofiendal Enge i gang. Og de mange, der var mødt op for at være med til 1. spadestik arrangementet, svarede med tre gange rungende hurra.

Det er pensionskassen PenSam, der har skudt penge i byggeriet, og det glædede borgmesteren, at kassen med de mange pensionsmidler også har fået øje på Aalborg.

- Vi er i Aalborg blevet cirka 8.000 flere i løbet af fire år. Derfor er der behov for en markant udbygning af boligmarkedet. På sigt får vi nu en ny bydel herude med 1.000-1.200 familier. Det er vi glade for, men det forpligter også kommunen, sagde borgmesteren og henviste til, at det blandt andet kræver nye børnepasningsinstitutioner.

Højt til himlen og tæt på byen Carsten Grön fra PenSam fortalte, at PenSam hidtil mest har investeret i boliger på Sjælland.

- Men der er gang i en fantastisk udvikling i Aalborg, så dér vil vi gerne investere vores penge, lød det fra Carsten Grön.

Byggeriet er tegnet af arkitekt Jan Krogh fra Krogh Arkitektur og han oplyste, at byggeriet er tilpasset den grønne kile, som strækker sig fra Ny Nibevej til Aalborgs centrum.

- Her i Sofiendal Enge er der højt til himlen, vi er tæt på byen, men samtidig ude i naturen, sagde han og tilføjede, at der er tænkt mange tanker og gjort store anstrengelser for at få et smukt kvalitetsbyggeri.

- Det er ikke sikkert, at byggeriet får ikon-status, men om ti år tror jeg folk vil sige: Det er sgu’ ret godt. Succeskriteriet for os er, at vi får en lille by med glade legende børn og ældre, som smilende ser på børnene, lød det fra arkitekten.

Stort på flere områder Erik Pedersen, der er direktør hos Arne Andersen, som er totalentreprenør, er ikke bange for at bruge ordet STORT om byggeprojektet. Stort på flere områder.

- Der er samlet over 100.000 kvadratmeter, som skal bearbejdes og omdannes fra marker til attraktive boligområder, hvor det er skønt at opholde sig, fortæller Erik Pedersen.

Han oplyser, at byggeriet er på knap 50.000 kvadratmeter og består af de 427 boliger, som skal stå klar fra sommeren 2019 til udgangen af 2020.

Der skal flyttes over 100.000 kubikmeter jord, støbes godt 6000 kubikmeter beton, monteres over 110.000 kvadratmeter beton-elementer og mures omkring 1,5 mio. mursten.

Byggeriet vil blive daglig arbejdsplads for op mod 200 håndværkere. Så det ER stort.

- Det er det største boligbyggeri, jeg har kendskab til, siger Erik Pedersen.

- For os er projektet stort, men ikke uoverkommeligt, og jeg lover, at vi i løbet af de næste tre år står klar med 427 boliger til de forventningsfulde familier, der måtte være, lød det fra direktøren.

Artiklen er en forkortet udgave af en artikel, som oprindeligt er bragt på Aalborg.nu:

- De 427 boliger længe leve

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11